Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2015. 19:07 >> 19:04

PUBLIKACIJA

Sačuvati kćeri i sinove CG, svih vjera i nacija

Publikacijom “100 najznamenitijih u crnogorskoj istoriji”, Fondacija “Sveti Petar Cetinjski” želi da u državnom trajanju Crne Gore, u svim njenim oblicima, sačuva njene kćeri i sinove svih vjera i nacija, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Fondacija “Sveti Petar Cetinjski” započinje projekat izrade publikacije “100 najznamenitijih u crnogorskoj istoriji” i tim povodom predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas delegaciju Fondacije “Sveti Petar Cetinjski”, predsjednika UO Fondacije Dragoljuba Rašovića i Branislava Radulovića.

"Za nadgledanje aktivnosti realizacije projekta i donošenja konačnih odluka biće zadužen Savjet čiji će predśednik biti Ranko Krivokapić, dok će članovi Savjeta biti predstavnici važnih kulturnih institucija u Crnoj Gori", saopšteno je iz Skupštine CG.

Publikacija “100 najznamenitijih u crnogorskoj istoriji” će obuhvatiti period od nastanka crnogorske istorije do 1945. godine.

"Na prvom sljedećem sastanku Savjet će formirati Redakcioni odbor i dati prijedlog članova. Redakcioni odbor će biti sastavljen od istaknutih kulturnih i naučnih radnika sa zadatkom da realizuje i nadgleda stvaranje ove važne publikacije", navodsi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније