Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

21. 03. 2024. 14:45 >> 14:52
2
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK PARLAMENTA

Mandić putovao dva puta službeno, odrekao se dnevnica

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić je za vrijeme svog mandata u parlamentu službeno putovao dva puta.

Mandić je putovao u Ankaru i u Budimpeštu i odrekao se dnevnica za oba puta. 

To stoji u publikaciji koju je danas objavio Centar za građansko obrazovanje (CGO). 

"Za put u Tursku Mandić je koristio Vladin avion, za Mađarsku su avio troškovi iznosili 199.26 eura, a smještaj je plaćen od strane organizatora. Na upit o troškovima službene kartice predsjednika Skupštine, CGO je dobio odgovor od Skupštine da Mandić istu ne posjeduje. Ovi podaci ukazuju da predsjednik Skupštine, za sada, ima odgovorniji pristup prema novcu poreskih obveznika nego što je to imala ranija predsjednica Skupštine Danijela Đurović, koje se istakla sa putnim troškovima i troškovima službene kartice, a posebno u periodu nakon raspuštanja Skupštine", saopštili su iz CGO.

Iz ove nevladine organizacije su naveli da je evropske institucije u Briselu posjetilo 12 poslanika i poslanica iz 12 poslaničkih klubova.

Skupština je za njihove troškove puta i dnevnica isplatila 7.296 eura, dok su troškovi smještaja bili plaćeni od strane organizatora.

Učešće pet poslanika i poslanica na januarskom zasijedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu koštalo je skoro 8.000 eura.

Put šest poslanika i poslanika na januarski Molitveni doručak u Vašingtonu skoro 15.000 eura.

"Kad se uporedi obračunski period tokom 2023. godine, odnosno od 27. jula do 31. decembra 2023. godine, kada je za ove svrhe utrošeno 10.263.94 eura, sa obračunskim periodom u 2024. godini, vidljiv jer ogroman rast – samo za prvi mjesec 2024. godine utrošeno je preko 30. 000 eura tj. trostruko više za pet puta manji period nego u 2023. godini. Sumarno, za pola godine rada 28. saziva Skupštine Crne Gore službena putovanja poslanika/ca koštala su 41.298.98 eura. U taj iznos ulaze troškovi dnevnica, avio karata, smještaja, prevoza, goriva i osiguranja i viza, ali ne i plaćeni troškovi od strane organizatora", zaključeno je u saopštenju CGO.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније