Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2015. 13:07 >> 13:02

PADAVINE NA SJEVERU

Glavobolje za putare i EPCG

"Baba Marta" je ove godine stigla ranije nego obično pa se sa njom zima, na sjeveru države, vratila na velika vrata i svima onima koji su predvideli rani dolazak proljeća poprilično pomrsila račune.

Već od ranog jutra snijeg je počeo sa ukrašavanjem okoliša tako da je u sami osvit zagospdario cijelim područjem.

"Bijela odora" za sada nije oborila temperaturu ispod nule, ali je zato zadala velike glavobolje putarima i ekipama za održavanje niskonaponske mreže u ovdašnjoj elektrodistribuciji.

Kao što obično biva kada padne snijeg ili dune vjetar područje Vraneške doline koje obuhvata trećinu opštine i ovog puta je ostalo bez električne energije. Mještani tvrde da je to područje, iz njima neobješnjivih razloga, zimus bilo uglavnom bez struje .

U prijepodnevnim satima bez električne energije je bilo i gradsko područje.

Prema riječima sekretara Sekreterijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Dejana Lukovića putevi prema svim mjesnim centrima su prohodni kao i ulice na gradskom i prigradskom području.

Svih šest mašna JKP “Lim” su angažovane na pročišćavanju puteva prema najudaljenijim planinskim selima.

"Trenutno mašine čiste puteve prema Koritskoj visoravni, Goduši, Ivanju, Galici, Baricama i drugim mjestima gdje je angažovana lokalna mehanizacija čiji su vlasnici sklopili ugovor o saradnji sa JKP. Zbog težine snijega koji je pun vode raščišćavanje puteva je otežano, no, to neće omesti putari da osposobe sve važne saobraćajnice u opštini", saopštio je Lukovac.

Podsjetimo, Zavod za hidrometerologiju i seizmologiju Crne Gore za danas je objavio crveni meteoalarm, zbog jake kiše koja pada u južnom i centralnom dijelu i snijega na sjeveru. Gradovi na primorju su pod vodom, na sjeveru pada snijeg, a više puteva je zatvoreno, zbog odrona i padavina

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније