Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 03. 2015. 19:12 >> 19:16
6

RADILI NA "DIVLJE"

Albanski radnici biće protjerani

Šesnaest albanskih radnika zatečenih u radovima na objektu u Bijeloj, koji je prethodno zapečaćen od strane ovlašćenog lica, moraće u roku od 24 sata da izađu iz Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

Hercegnovska policija je danas, na mjestu građenja objekta koji je prekjuče  zapečaćen od strane ovlašćenog lica, zatekla veću grupu radnika među kojima i 16 stranaca – državljana Albanije koji na našoj teritoriji borave nelegalno.

Uprava policije je saopštila da su policajci danas, po nalogu Osnovnog državog tužioca u Herceg Novom, izašli na lice mjesta u Bijeloj gdje se pored hotela „Delfin“ gradi depandans – objekat za smještajne kapacitete, čiji je investitor firma „Carine“ d.o.o. iz Podgorice a izvođač radova „Stan Projekt“ d.o.o. iz Podgorice. Ovaj objekat je zapečaćen prije dva dana, 18. marta, od strane inspektora zaštite prostora Uprave za inspekcijske poslove.

Iako je objekat zapečaćen, službenici CB Herceg Novi su danas na licu mjesta u izvođenju radova na objektu, na kojem je u grubim radovima izgrađeno prizemlje i četiri sprata, zatekli veću grupu radnika među kojima su bili i stranci. Na lice mjesta su potom došli službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi koji su kontrolisali osnov boravka stranaca na našoj teritoriji i tom prilikom utvrdili da 16 državljana Albanije boravi nelegalno u našoj državi.

O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Herceg Novom. Kako je saopšteno, inspektori za strance Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su 16 albanskih državljana priveli Područnom organu za prekršaje, zbog prekršaja iz Zakona o strancima – nelegalni boravak. Inspektori za strance OGB Herceg Novi su, s tim u vezi, za ovih 16 lica donijeli rješenja o otkazu boravka, nakon čega ova lica imaju obavezu da u roku od 24 časa napuste teritoriju Crne Gore.

ODT u Herceg Novom je, kako je saopšteno, naložio da policija prikupi obavještenja od ovlašćenih predstavnika investitora i izvođača radova na objektu, nakon čega će se izjasniti da li ima elementa bića krivičnih djela građenje objekta bez građevinske dozvole i skidanje i povreda službenog pečata i znaka, ili nekog drugog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније