Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 06. 2015. 08:43 >> 08:48

"RADE NAJTEŽI POSAO"

ZIKS: Zaposleni najavili štrajk

Zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija organizovaće štrajk i to, kako je najavio predsjednik sindikalne organizacije ZIKS-a Nenad Rakočević, odmah nakon zvaničnog glasanja u četvrtak.

''U četvrtak je planirano izjašnjavanje radnika o protestu pismenim putem. Prvi razlog i najveći zbog kojeg protestujemo je penziona problematika. Ova sad,da kažemtura radnika koji bi pošli u penziju, imali bi penziju do 220 eura, to je maksimum. Mi smatramo da je to jako malo.Sad primamo male plate, a sa ovim penzijama ne možemo ništa. Mi tražimo isto što ima,recimo,ANB. Mi zaista,vjerujte radimo jako težak posao. Mogu reći da trenutno radimo najteži i najopasniji posao u državi.'', kazao je Rakočević za radio Antena M.

Upravo to je drugi razlog zbog kojeg će biti organizovan štrajk-uslovi rada. Kako kaže Rakočević ,zaposleni ne misle na materijalne probleme ,lošu opremu ili slično, već na nešto mnogo ozbiljnije:

''Taj dio odnosi se na naše uslove u smislu zaštite države od zatvorenika. Naš položaj je veoma nepovoljan,i jako nam je teško da radimo u tim uslovima.''

Rakočević kaže da će detalje problema sa kojima se radnici suočavaju saopštiti na konferenciji za medije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније