Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

Б.Ч.Ј.

20. 09. 2022. 09:42 >> 09:39

MANOJLOVIĆ

Uskoro sanacija deponije Mislov do i gradnja reciklažnog centra

Deponija Mislov do u Nikšiću uskoro bi trebalo da bude sanirana i izgrađen reciklažni centar, najavio je Đorđe Manojlović iz Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić.

Najveći ekološki problem Nikšića deponija Mislov Do, i dalje je aktivna. Ona se nalazi na nekih šest kilometara od centra Nikšića. Deponija je oformljena 2003. godine i trebala je da služi svrsi 5 godina. Ipak, do danas pravi velike probleme građanima.

Iz opštine najavljuju njenu skoru sanaciju koja bi se, kako kažu, mogla završti za mjesec, kao i gradnju reciklažnog centra.

"Mislim da smo blizu rješenja problema, prvo da saniramo unutrašnje požare a zatim da saniramo deponiju. Urađen je projektni zadatak za sanaciju požara ministarstvo nam je obećalo sredstva i očekujemo svaki dan da se to uradi i da bude javni poziv za izvođače. Uporedo s ovim radi se studIja izvodljivosti za gasnu elektranu", kazao je Manojlović.

On je kazao i da su u toku i pregovori za gradnju reciklažnog centra.

"Odredili smo neke lokacije. Jedna od potencijalnih lokacija je i Željezara Nikšić ako sve bude u redu sa Elektroprivredom. Ne bi išli sa deponovanjem smeća nego sa kompletnom reciklažom", kazao je Manojlović.

Očekuje da će situacija sa deponijom riješti ubrzo.

"Nakon odobrenja sredstava od ministarstva i raspisivanja tendera trebalo bi mjesec dana da sve bude sanirano. Očekujemo svaki dan da krenemo sa realizacijom", kazao je Manojlović.

Podsjećamo, Crna Gora danas obilježava 31 godinu od proglašenja ekološkom državom i prvi put Dan ekološke države proslavljamo kao državni praznik koji se po zakonu praznuje radno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније