Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.B.

07. 03. 2024. 16:23 >> 16:23
Čitaj mi:

ODLUKA VLADE

Loviše Nikšić još deset godina organizaciji "Dr Zoran Kesler"

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvještaj o sprovedenim aktivnostima na realizaciji Konkursa za dodjelu lovišta "Nikšić“ na korišćenje kojim se to lovište dodjeljuje na korišćenje Lovačkoj organizaciji "Dr Zoran Kesler" iz Nikšića.

"Odlukom se stvaraju uslovi da resorno ministarstvo zaključi ugovor o korišćenju predmetnog lovišta sa tom lovačkom organizacijom na period od deset godina, čime se omogućava korisniku lovišta realizacija dostavljenog Programa ulaganja u lovište i mjera koje namjerava da preduzme u cilju unaprjeđenja divljači i lovstva u istom lovištu, kao i nastavak uspješnog gazdovanja, budući da je ono u ranijem periodu gazdovalo tim lovištem i bilo organizovano u cilju uzgoja, zaštite, planskog i racionalnog korišćenja, kao i unapređenja i promocije lovstva, lovnih običaja i etike", navodi se u saopštenju.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o divljači i lovstvu. Donošenjem ovog zakona, pored Zakona o zaštiti prirode, postići će se potpuna usaglašenost sa Direktivom Savjeta 92/43/EEZ o očuvanju prirodnih staništa i divlje flore i faune (1992) i Direktivom 2009/147/EZ Evropskog parlamenta i Savjeta o očuvanju divljih ptica (2009), a time i sa zahtjevima Evropske komisije datim na Predlog zakona u dva navrata, kao i eksperta angažovanog od Ministarstva, na predlog Evropske komisije.

Kako pojašnjavaju donošenjem ovog zakona stvoriće se potreban pravni okvir za odgovarajuću neposrednu primjenu odredbi, kao i usklađivanje već donešenih podzakonskih akata, kako bi se primjena zakona mogla ostvarivati u svom punom kapacitetu, kako odredbi koje stupaju na snagu kako je predviđeno ovim Zakonom, tako i odredbi koje će se primjenjivati od dana pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније