Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 02. 2016. 12:40 >> 13:36
2

PZP APELUJE

Vratiti dio budvanske marine građanima

Budva je jedini grad na Crnogorskom primorju koji nema ni djelić marine u svom vlasništvu. Tačnije ne postoji javno preduzeće koje bi gazdovalo dijelom luke a da to bude u korist građana i mještana koji su generacijama učestvovali u njenoj izgradnji, saopštila je članica Glavnog odbora Pokreta za promjene, Iva Pavlović.

 

„Iako je prethodni ugovor  o zakupu važio do 2017 godine, Upravni odbor JP Morsko dobro je na sjednici odlučilo da se taj ugovor jednostavno produži do 2027 godine“, kazala je ona.

Korisnik ugovora, kako je podsjetila, u ovom trenutku je Stratex grupa, koja je i pored velikih obećanja u marinu uložila samo onoliko koliko je neophodno tačnije malo farbe, rasvjete i tome slično.

„Ali zato nijesu zaboravili da cijene vezova podignu nekoliko puta.  Tako se cijene kreću od 300 do 600 eura, dok je poređenja radi u Rijeci Dubrovačkoj zakup  veza za male barke 150 eura na godišnjem nivou. Novim planom je predviđeno da se luka širi za 400 novih vezova, dva nova lukobrana, i za to je već u toku izrada novog plana Budva centar“, dodaje Pavlović.

U PzP-u smatraju da je neophodno da se inicira Predlog odluke o formiranju  lokalnog Javnog preduzeća koje će upravljati makar jednim dijelom Budvanske marine i koje će raditi za opštu korist Budvana.

„Do sada to nije bio slučaj. Osim toga, postavljaju se pitanja – da li su zakupci Budvanske marine plaćali porez državi, zašto zakup marine nikada nije bio najavnom tenderu, da li će se izvršiti finansijska provjera ugovora? Mišljenja smo da je preko ovog zakupa u toku još jedna bezočna pljačka građana Budve ali i države Crne Gore“, zaključuje Pavlović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније