Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis ]

02. 03. 2016. 08:23 >> 08:08

HILJADU PLUS

Plaćaju kazne, ako izuzmu stan iz ponude

Građevinske kompanije koje su se prijavile za učešće u projektu Hiljadu plus dostavile su garanciju u visini od dva odsto predračunske vrijednosti ponuđenih stanova, čime je osigurano da oni neće biti izuzeti iz ponude, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

 

U resoru zaduženom za realizaciju Vladinog projekta, kroz koji bi građani trebalo da kupe stanove po povoljnim uslovima, kazali su da su dostavljene garancije naplative na prvi poziv, bez prava prigovora, u korist Ministarstva, pišu Dnevne novine.

“Svrha dostavljanja garancije je da se osigura da ponuđene stambene jedinice ostaju u projektu, odnosno na raspolaganju korisnicima za vrijeme trajanja javnog poziva za građane i određeni period nakon njegovog zaključenja. Ukoliko investitor ponuđene stambene jedinice proda ili na drugi način izuzme iz ponude, Ministarsvo pozvati banku koja je izdala garanciju i naplatiti garantovani iznos”, objasnili su iz tog Vladinog resora.

Garancije ponuda, kako su precizirali, izdaju banke i važiće do 30. maja.

Dnevne novine pišu da su im se u prethodnom periodu obraćali građani koji tvrde da je jedna od građevinskih kompanija, koja je dostavila ponudu za učešće u projektu, već mimo njega prodala većinu useljivih stanova.

To su u kompaniji negirali, dok u Ministarstvu kažu da smatraju da građevinari ne bi na svoju ruku promijenili ponudu i time rizikovali naplatu garancije.

“Kako su u pitanju značajna finansijska sredstva cijenimo da ponuđačima nije u interesu da krše pravila projekta i iniciraju naplatu garancije”, zaključili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније