Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 05. 2013. 13:57 >> 14:35

PREPORUKE

MMF: Ugasite KAP, povećajte PDV

Vlada Crne Gore trebalo bi da počne sa faznim gašenjem Kombinata aluminijuma Podgorica i da poveća PDV na 19 odsto, saopštio je šef tima Međunarodnog monetarnog fonda za Crnu Goru Nadem Ilahi.

On je kazao da treba naći način da se pitanje KAP-a što prije riješi.

"Potrebno je da Vlada utvrdi krajnji datum kada treba KAP da bude likvidiran. KAP je u proteklim godinama bio glavni izvor crpljenja državnog budžeta, što je uticalo i na povećanje državnog duga. Radnicima koji ostanu bez posla država treba da isplati otpremnine, a u toku postupka likvidacije moguće je da se nađe investitor koji bi održao neku vrstu proizvodnje", rekao je Ilahi na konferenciji za novinare, sa ministrom finansija Radojem Žugićem i guvernerom Centralne banke Milojicom Dakićem.

On je saopštio i da MMF predlaže Vladi da značajno smanji postojeći nivo duga. Misija MMF-a je boravila u redovnoj posjeti Crnoj Gori od 10.maja do danas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније