Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

16. 12. 2016. 19:23 >> 19:00

RADUNOVIĆ SA MILNEROM

Odlična saradnja sa KfW bankom

Projektom izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pokriveni su gotovo svi gradovi na crnogorskoj obali, kazao je direktor sektora za region Nemačke razvojne banke, Kirk Milner i predstavio planove širenja projekta na opštinu Podgorica.

 

On se danas sastao sa ministrom finansija Darkom Radunovićem, kako bi razgovarali o dinamici realizacije aktuelnih projekata i razmotrili mogućnosti širenja partnerstva.

“U tom smislu, na sastanku je pozitivno ocijenjena dosadašnja saradnja Ministarstva finansija i KfW banke, koja je, kako je istakao ministar Radunović, važan partner Vlade Crne Gore u finansiranju i implementiranju velikog broja projekata, prije svega u oblasti komunalne infrastrukture i energetike, a koji, kako je ocijenjeno, predstavljaju primjere pozitivnih iskustava ne samo za našu zemlju, već za cijeli region”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sagovornici su podsjetili i na uspješne projekte u oblasti energetske efiksnosti u javnim ustanovama, te razgovarali o budućim modelima energetskog povezivanja regiona.

“Imajući u vidu da pomenuti projekti prvenstveno doprinose unapređenju uslova za život u Crnoj Gori, kao i regionalnoj integraciji jugoistočne Evrope, ministar je iskazao  otvorenost za pružanje punog doprinosa i podrške nastavku saradnje sa pomenutom bankom, te dogovorio intenziviranje komunikacije u predstojećem periodu, u cilju konkretizacije ideja pomenutih na današnjem sastanku”, navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније