Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

30. 03. 2017. 12:53 >> 12:27

PORESKA UPRAVA

Poreske prijave predati do 13. aprila

Poreska uprava (PU) produžila je rok za podnošenje godišnjih prijava poreza na dobit preduzeća do 13. aprila.

Iz PU je saopšteno da će se blagovremeno podnijetim smatrati one dostavljene do 13. aprila, imajući u vidu da je u skladu sa Zakonom o porezu na dobit pravnih lica od ove godine obavezno podnošenje godišnjih prijava poreza na dobit isključivo elektronskim putem.

"Takođe, Sertifikacionom tijelu - Pošti Crne Gore obratio se veliki broj osoba zbog pribavljanja elektronskog sertifikata, a sama procedura traje 15 dana", navodi se u saopštenju.

Navedeni rok odnosi se i na podnošenje finansijskih iskaza.

S druge strane, rok za blagovremenu uplatu poreza na dobit preduzeća je 31. mart, te će samo obveznici koji u tom roku obave uplatu poreza moći da ostvare pravo na umanjenje poreske obaveze od šest odsto, u skladu sa članom Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније