Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

29. 04. 2017. 19:37 >> 19:11

VUKČEVIĆ SAOPŠTIO

Digitalizacijom arhive smanjuju troškove

Savremeni način arhiviranja digitalizacijom arhivske građe, koji pruža nikšićko preduzeće Knjaz, olakšaće poslovanje mnogim kompanijama i ustanovama, koje će na taj način smanjiti troškove čuvanja, saopštio je predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Zoran Vukčević.


“Crna Gora na taj način dobija savremeni pristup u čuvanju arhive digitalizacijom arhivske građe. Na taj način se, između ostalog, omogućava brza pretraga i bezbjedan prenos podataka do baze”, rekao je Vukčević prilikom posjete preduzeću Knjaz.

On je dodao da vjeruje da će firma Knjaz, koja poštuje sve standarde, u narednom periodu biti u mogućnosti da tržištu ponudi nove servise u ovoj oblasti.

“Preduzeće Knjaz iz Nikšića dobar je primjer da u Crnoj Gori razvojem savremenih informacionih tehnologija može da se razvije dobar biznis. To je firma koja je 'korak po korak', od čuvanja arhive u fizičkom smislu došla do savremenog načina arhiviranja, što je potreba kada je u pitanju savremeni biznis”, naveo je Vukčević.

On smatra da je to značajno za brojne institucije, preduzeća, bankarski sektor i državnu upravu, jer će im olakšati poslovanje kroz ostvarenje ušteda i smanjenje troškova čuvanja arhive.

Vlasnik preduzeća Knjaz, Slobodan Knežević, kazao je da se 550 hiljada eura vrijedan kredit uzet kod IRF-a koristi za projekat organizovanja dejta centra, čija realizacija je počela u septembru.

“Pored dejta centra, tu je i biznis web arhiva koju ćemo organizovati prvi u Crnoj Gori. Taj biznis bi trebalo da bude značajan iskorak na tržištu, a predstavlja i kvalitetnu uslugu korisnicima”, rekao je Knežević.

On je dodao da je zadovoljan saradnjom sa IRF-om, koji je ponudio povoljne uslove kreditiranja, odnosno kamatnu stopu od 2,5 odsto i period otplate od osam godina.

Knežević je podsjetio da je preduzeće Knjaz, koje se bavi fizičkim i digitalnim arhiviranjem i špedicijom, osnovano prije 20 godina u Nikšiću i da iam oko 50 zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније