Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

28. 11. 2017. 08:08 >> 07:38
14

DRECUN O PRVOJ GODINI

"Vlada zaslužila dobru ocjenu"

Vlada je zaslužila dobru prelaznu ocjenu u prvoj godini mandata, imajući u vidu ono što je postignuto, kao i uslove u kojima je to ostvareno, ocijenio je ekonomski analitičar Predrag Drecun.

On je Dnevnim novinama kazao da su neki od najznačajnijih ekonomskih dostignuća 41. Vlade Crne Gore u prvoj godini rada, koja se navršava danas, rast BDP-a, stranih direktnih investicija, povećanje poreskih prihoda, ali i smanjenje zaduženja i deficita.

“Za godinu se ne može uraditi mnogo, ali se mogu početi određeni trendovi i u narednom periodu pratiti da li je ispunjen plan za predviđeni četvorogodišnji period. Ti trendovi su u značajnim makroekonomskim pokazateljima pozitivni. Ako sve sagledamo u datim uslovima, u periodu bojkota parlamenta i političke krize izazvane odsustvom opozicije, onda se može reći da je Vlada zaslužila dobru prelaznu ocjenu”, rekao je Drecun, podsjećajući da su napredak Vlade prepoznale međunarodne institucije i organizacije, te da je on rezultirao i podizanjem nivoa kreditnog rejtinga države sa projekcijom stabilan.

Prema njegovim riječima, primjena fiskalne konsolidacije omogućila je i smanjenje troškova državne administracije u pojedinim segmentima.

“Sa te strane može se reći da su ključna ministarstva i Vlada u cjelini bili vrlo posvećeni rješavanju tih problema. Ostaje nešto sa čim Vlada nije uspjela da se izbori, a to je posljedica velikih strukturnih problema u strategiji razvoja Crne Gore, koja je uspostavlejna prije 30 godina. To je koncept uslužne ekonomije”, ukazao je Drecun.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније