Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 06. 2018. 07:10 >> 07:47
1

EBRD

Ulagaće u infrastrukturu i agrobiznis

Evropska banka za obnovu i razvoju ulagaće u razvoj tivatskog i podgoričkog aerodroma, a znatna sredstva izdvojiće i za agrobiznis, kazao je u intervju Televiziji Crne Gore potpredsjednik EBRD-a Alan Pilu.

Pedeste osam projekata, uloženih 562 miliona eura uglavnom u sektor energetike uključujući i obnovljivu energiju, u puteve, vodovod, u lokalna mala i srednja preduzeća - bio bi to siže onoga što je Evropska banka za obnovu i razvoj uspjela da uradi u našoj zemlji. I tu se neće zaustaviti, ističe potpredsjednik banke Alan Pilu.

“Crna Gora je, prije svega, turistička zemlja. Zbog toga ćemo uložiti veliku energiju u razvoj lokalnog agrobiznis sektora. Posebno voća, povrća, mesa”, kazao je Pilu.

Pilu ističe i da su svjesni potrebe za razvojem putne infrastrukture.

“Podržaćemo razvoj tivatskog i podgoričkog aerodroma kao i, naravno, razvoj putne infrastrukture uključujući i izgradnju autoputa ka Srbiji kao i Jadransko-jonskog koridora koji će povezivati Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju”, naveo je potpredsjednik EBRD-a.

Kada je makroekonomska i finansijska situacija u zemlji u pitanju, Pilu kaže da veliki broj indikatora idu u pravom smjeru.

“Rast BDP je dobar, a inflacija pod kontrolom. Nezaposlenost je, kao što znate, i dalje visoka i ono što mi u Evropskoj banci uvijek radimo je to da pomažemo kreiranje novih radnih mjesta u svakoj zemlji”, naveo je Pilu.

Što se biznis barijera tiče, Pilu je istakao da vladavina prava u Crnoj Gori mora biti poboljšana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније