Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 09. 2013. 12:07 >> 12:07

STIMULATIVNE KAMPANJE

EPCG: Dug u fiksnim ratama od 20 eura

Elektroprivreda Crne Gore planira u narednom periodu da pokrene stimulativne kampanje, koje će potrošačima iz kategorije domaćinstva sa dugom preko 500 eura znatno olakšati izmirenje preostalih obaveza.

Iz EPCG su agenciji Mina-business kazali da je u septembru počelo potpisivanje protokola o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura za sve potrošače iz kategorije domaćinstva koji su redovno, u kontinuitetu i u datim rokovima izmirivali svoje obaveze prema EPCG.

To podrazumijeva da su majski račun platili do 30. juna, junski do 31. jula, a julski do 31. avgusta.

„Preko 25 hiljada domaćinstava ostvarilo je tu mogućnost, a oni koji su već imali potpisan protokol isti mogu reprogramirati u septembru i potpisati novi ukoliko su redovno izmirivali svoje obaveze po protokolu u maju, junu i julu što znači da su do poslednjeg dana u mjesecu izmirili svoje obaveze po protokolu i plaćali tekući račun“, rekli su iz EPCG.

Svi potrošači čiji je dug veći od 500 eura potpisuju protokol na 25 mjeseci, odnosno 24+1.

„Od trenutka potpisivanja protokola prestaje da se obračunava zatezna kamata na dug. Nakon isteka predviđenog perioda od dvije godine i uz redovnost plaćanja obaveza svim potrošačima iz kategorije domaćinstva sa dugom preko 500 eura, EPCG takođe planira stimulativne kampanje na kojima se radi, koje će im znatno olakšati izmirenje preostalih obaveza“, rekli su iz kompanije.

Potrošači koji potpišu protokol dužni su da do kraja svakog mjeseca uplaćuju ratu od 20 eura i tekući račun za električnu energiju, kako bi protokol ostao na snazi.

„Ukoliko se ovi uslovi ne ispune, protokol će se automatski raskinuti i kupac ga više ne može obnoviti po istim uslovima“, poručili su iz EPCG.

Iz EPCG su podsjetili da se svim potrošačima koji imaju dug do 500 eura, broj rata određuje tako što se dug dijeli sa iznosom od 20 eura.

„Na primjer, ako je dug 400 eura, broj rata je 20, odnosno protokol se sklapa na 20 mjeseci, s tim što se prva rata plaća odmah prilikom potpisivanja protokola, odnosno 19+1“, naveli su iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније