Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Bojana Baranin, TVCG

07. 12. 2021. 19:53 >> 20:01

RASPRAVA O BUDŽETU

Razočarani u MUP-u, Sudskom savjetu, Kabinetu predsjednika CG...

Predstavnici budžetskih jedinica su danas, u susret raspravi o budžetu, na konferenciji u Skupštini, saopštili šta misle o planiranim sredstvima za iduću godinu. Neki su zadovoljni predloženim budžetima, dok su drugi razočarani, jer izdvojena sredstva nijesu dovoljna i mogu, kako kažu, dovesti u pitanje dalje funkcionisanje njihovih institucija.

Prije nego se poslanici izjasne o Predlogu budžeta za narednu godinu, to su učinili predstavnici budžetskih jedinica.

Tokom rasprave u Skupštini čule su se pohvale, ali i kritike na planirani budžet.

Ispred Fonda PIO Rano Aligrudić je istakao da su dobili osam miliona više u budžetu što garantuje redovnost isplata penzija u 2022. godini i što je za tu ustanovu najznačajnije.

Nezadovoljstvo je iskazao Mersad Mujević iz Službe za finasije MUP-a.

"Tražen je budžet od 123 miliona eura, a odobreno je oko 22,6 odsto manje, 101 milion", kazao je Mujević.

"U RTCG smatramo da iznos koji je opredijeljen nacrtom budžeta omogućava ostvarivanje osnovne funkcije javnog servisa, a sve zahvaljujući postojećem modelu finansiranja za koji smatramo da je odgovarajući", kazala je Tijana Vujošević.

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer je kazala da ne mogu biti zadovoljni, jer su tražili 36 miliona, a dobili 28 miliona eura.

Predviđenim sredstvima za narednu godinu nijesu zadovoljni ni u službi predsjednika Crne Gore za koju je opredijeljeno nešto više od 863 hiljade eura.

"za nas je umanjenje za više od 30 odsto. Slušao sam sve vas i nisam registrovao nikoga da je saopštio umanjenje u ovolikom iznosu", kritikovao je odobrena sredstva generalni sekretar predsjednika Crne Gore Slavoljub Stijepović.

V.d. direktora Direktorata za državni budžet Bojan Paunović je kazao da su sredstva oskudan resurs.

"Mi ne raspolažemo njima toliko da bismo mogli da udovoljimo sve zahtjeve", poručio je Paunović.

Iz Ministarstva finansija apelovali su na budžetske jedinice da racionalno troše predviđena sredstva. Još jedan apel stigao je i iz Ministarstva zdravlja.

"Apelujemo na ovdje prisutne lidere da ulože svoj autoritet i da animiraju zaposlene koji to nijesu da se vakcinišu", kazao je Aleksandar Sekulić.

Predsjednika Skupštine Aleksa Bečić je istakao da imamo stabilizaciju epidemoloških prilika, ali da nas čekaju izazovni mjeseci i svakako se pridružuje apelu.

Poslanici će o budžetu za narednu godinu raspravljati na sjednici koja počinje 13. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније