Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

15. 12. 2021. 11:20 >> 12:33

4,67 CENTI PO AKCIJI

U petak isplata dividende CGES-a

Isplata dividende akcionarima Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) u neto iznosu 4,67 centi po akciji počeće u petak.

 

Iz kompanije je saopšteno da će se dividenda na osnovu ostvarene dobit u prošloj godini isplatiti shodno odluci koja je donijeta 26. oktobra na vanrednoj Skupštini akcionara.

Ukupan iznos dividende koji se isplaćuje akcionarima, po odbitku poreza na dobit, iznosi 6,8 miliona eura.

Dividenda će biti isplaćena akcionarima CGES-a koji su posjedovali akcije na dan donošenja odluke o njenoj raspodjeli.

Isplata dividende će se obavljati preko Crnogorske komercijalne banke (CKB) i biće dostupna u svim njenim filijalama.

Akcionari koji nijesu u mogućnosti da podignu dividendu u filijalama CKB-a mogu zahtijevati da im se isplati na bankovni račun u zemlji ili inostranstvu.

U tom slučaju, akcionari pojedinci - rezidenti i nerezidenti, dostavljaju banci dokumenta koja moraju biti ovjerena kod notara i to zahtjev za isplatu dividende sa jasnim i tačnim instrukcijama za plaćanje i kopiju lične karte.

Oni ta dokumenta mogu poslati na adresu CKB-a, Bulevar Revolucije 17, Odeljenje za platni promet.

Na osnovu dostavljenog zahtjeva i instrukcija, banka će isplatiti dividende akcionarima pojedincima na njihove račune u zemlji ili inostranstvu.

Za sve dodatne informacije, akcionari mogu kontaktrati CGES.

Kontakt za preduzeća je mejl pravna.lica.dividende@cges.me i telefon + 382 20 407 682, a za pojedince mejl fizicka.lica.dividende@cges.me, odnosno telefon + 382 20 414 710.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније