Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

25. 01. 2022. 15:29   >>  15:31

PKCG POTPISALA SPORAZUM

Saradnja u cilju jačanja ekonomija CG i Hrvatske

Predsjednici crnogorske Privredne komore (PKCG) i Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Nina Drakić i Vjeran Vrbanec potpisali su danas u Zagrebu sporazum o saradnji te dvije institucije, u cilju jačanja ekonomija dvije države.

Iz PKCG je saopšteno da će saradnja doprinijeti ostvarivanju zajedničkih interesa potpisnica i jačanju ekonomija Crne Gore i Hrvatske.

„Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, HAMAG-BICRO i PKCG nastojaće doprinijeti unapređenju uslova poslovanja malih i srednjih preduzeća dvije države, uspostavljanju njihove međusobne saradnje i realizaciji projekata korišćenjem nacionalnih, evropskih i drugih fondova“, navodi se u saopštenju.

Drakić je kazala da je potpisivanje sporazuma o saradnji sa HAMAG-BICRO-om za PKCG korak naprijed ka proširivanju usluga koje nude članicama.

“Prenos znanja i iskustava kolega iz Hrvatske može doprinijeti snaženju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, s naglaskom na kontekst korišćenja evropskih fondova i pristupa finansijama uopšte”, rekla je Drakić.

Vrbanec je naveo da potpisivanjem sporazuma HAMAG-BICRO iskazuje snažnu podršku rastu i razvoju ekonomije Crne Gore.

„Naše dvije zemlje dijele raskošna prirodna bogatstva i snažan turistički potencijal, kao i preduzetničke kapacitete. Stoga vjerujemo da bi sredstva iz evropskih fondova doprinijela daljem razvoju Crne Gore“, kazao je Vrbanec, dodajući da je jačanje zemalja u okruženju u interesu svih, kako bi region bio ekonomski snažan i prosperitetan.

Sporazum je potpisan u prisustvu savjetnika predsjednika Vlade Hrvatske, Tomislava Pokaza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније