Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 02. 2014. 17:05 >> 17:06

VLADA O KAP-U

Podržaće budućeg vlasnika, po zakonu

Vlada je, vođena interesima zaštite povjerilaca u stečajnom postupku i postizanjem bolje kupoprodajne cijene za imovnu KAP-a, a u skladu sa svojim zaključcima, donijetim na sjednici održanoj 16. januara, spremna da budućem vlasniku KAP-a pruži podršku u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, kao i ekonomskom politikom Vlade, saopštava Vladin Biro za odnose sa javnošću.

Kako navode, reagovanje je uslijedilo nakon učestalih pitanja javnosti o mogućem interesovanju investitora za KAP.

„Vlada je dala preporuku da se prostor KAP-a, Prerade i Kovačnice definiše kao biznis zona otvorena za ulaganje, te da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima smanji institucionalnu neizvjesnost vezanu za ovu vrstu industrije. U tom kontekstu, Vlada je spremna da, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, pruži podršku u postupku izdavanja svih potrebnih dozvola za nesmetan nastavak djelatnosti i eventualno proširenje iste, kao i u rješavanju naslijeđenih imovinsko-pravnih odnosa, a sve u cilju zaštite povjerilaca u stečajnom postupku, postizanja bolje kupoprodajne cijene za imovinu KAP-a i obezbjeđenja razvojnih performansi na ovom prostoru“, navodi se u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, Vlada je spremna da sa ponuđačem, kojeg selektira stečajni upravnik kroz tenderski postupak koji sprovodi Privredni sud, pregovara o načinu i dinamici isplate sredstava, koja predstavljaju Vladina potraživanja iz stečajne mase, a u zavisnosti od nivoa planiranih investicija i broja zaposlenih.

„Imajući u vidu prirodu stečajnog postupka, pozivamo sve zainteresovane na tenderu da se obrate stečajnom upravniku za pitanja koja proizilaze iz nadležnosti stečajne uprave, odnosno Vladi za pitanja koja proizilaze iz njene nadležnosti“.

U saopštenju se još jednom naglašava da je Vlada ovakav stav formulisala u cilju zaštite povjerilaca u stečajnom postupku i postizanja bolje kupoprodajne cijene za imovinu KAP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније