Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

30. 03. 2023. 12:21   >>  12:38 3

DAMJANOVIĆ

Naredne sedmice isplata subvencija penzionerima i korisnicima materijalne pomoći

Jednokratna pomoć penzionerima sa najnižim primanjima i građanima koji su korisnici materijalne pomoći počeće naredne sedmice, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović. Damjanović kazao je da je uplaćena prva tranša od 27 miliona eura budžetske podrške Evropske unije Crnoj Gori i stekli su se uslovi da se isplate subvencije za prevazilaženje energetske krize.

 

"U komunikaciji sa resornim ministrom i Fondom PIO biće predložen tačan slijed koraka u cilju realizacije navedene pomoći kako bi već tokom naredne nedjelje Fond PIO počeo sa utvrđivanjem obračuna i krenuo sa realizacijom isplate prema krajnjim korisnicima", kazao je Damjanović.

Kazao je da se nada da će ovaj posao biti zaokružen naredne sedmice.

"I faktički, kao i do sada Vladu niko ne može optužiti da u nekom predizbornom kontekstu izlazi sa ovakvim aktivnostima. Redovan slijed bi bio da se nakon rebalansa krene sa ovom subvencijom, ali da nebismo toliko čekali, ove isplate ćemo izmiriti sredstvima iz tekuće rezerve, pa ćemo taj novac nakon rebalansa nadomjestiti novcem iz podrške EU", kazao je on.

Abazović: Pojedini rizorti na primorju puni

Premijer Dritan Abazović kazao je da na crnogorskom primorju sada postoje rizorti koji su puni, ili skoro puni i da su rezervisani do kraja oktobra. 

"Dobra vijest je da će biti otvaranje novih destinacija. Treba da otvaramo direktne letove. Aerodromi moraju jioš da se prodrmaju i sve ide dobro kada je riječ i crnogorskom turizmu", kazao je Abazović. 

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je da postoji interesovanje turista iz SAD-a, ali da problem predstavljaju začepljenja na graničnim prelazima Debeli brijeg i Kobila. 

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je kazao da je ove godine dodatno otežan problem kada je riječ o graničnim prelazima sa Hrvatskom jer su oni postali dio Šengen zone. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније