Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

05. 03. 2021. 10:50 >> 10:54
1

PISMO GRADONAČELNIKU

Vuković već tri godine ignoriše problem napuštenih životinja

Direktor NVO "Prijatelji životinja Podgorica" Dragoje Vlahović, pisao je gradonačelniku Ivanu Vukoviću tražeći da nakon tri godine ignorisanja ove organizacije koja se bavi zaštitom životinja u Crnoj Gori, odgovori na njihove zahtjeve. Kako ističe, pitaju se, između ostalog, da li će i kada Glavni grad početi sa programom "Uhvati, steriliši i pusti", napraviti groblje za kućne ljubimce, postaviti korpe za pseći otpad čija nabavka je, kako naglašava, sumnjiv posao.

Kako Vlahović navodi u pismu, program "Uhvati, steriliši i pusti" se u većini evropskih gradova pokazao kao najbolji način rješavanja problema napuštenih pasa, a podržan je od Svjetske zdravstvene organizacije.

"Podgoričko sklonište ispunjava sve uslove za sprovođenje ovog programa, pa me interesuje zašto već odavno nije sa njim započeto, jer bismo danas već imali rezultate. Istina, lakše je prosipati otrov po gradu, međutim to je protivzakonito, nehumano, a i ne daje rezultate u smanjenju populacije napuštenih pasa", naglašava Vlahović.

Pita Vukovića i zašto u podgoričkom skloništu za napuštene životinje volonteri i građani ne mogu da dovedu ulične pse na liječenje, već ih veterinari koji su tamo zaposleni po ugovoru o djelu upućuju u svoje privatne ambulante, gdje im uslugu "papreno naplate".

"Podsjećam, građani Podgorice izdvajaju ne mala finansijska sredstva za angažovanje pomenutih veterinara u skloništu, ali s obzirom da oni tamo gotovo ništa ne rade, postavlja se pitanje da li uopšte postoji potreba za njihovim angažmanom. Kada će Podgorica, po ugledu na većinu evropskih glavnih gradova dobiti groblje za kućne ljubimce? Podsjećam Vas da je naša organizacija ovu inicijativu podnijela još prije dvije godine, ali da do danas nijesmo dobili Vaš odgovor. Sam projekat bi bio finansijski samoodrživ i isplativ za Glavni grad, tako da Vam finansije nijesu problem, već isključivo nezainteresovanost i tjeranje inata", navodi se u pismu.

Vlahović je zapitao i kada će gradonačelnik javno priznati da je obmanuo građane Podgorice oko kupovine deset korpi za pseći otpad, koje su plaćene pet hiljada eura, a kao opravdanje za izuzetno visoku cijenu naveli troškove carine i prevoza iz Srbije.

"Ja lično sam otkrio da ste se služili neistinom, jer korpe nijeste kupili u Srbiji, već u podgoričkom firmi, koja je u neformalnom vlasništvu Vašeg partijskog kolege, pa samim tim troškovi carine i prevoza ne postoje. Zašto ste nas lagali gospodine Vukoviću, ako znate da su abnormalni cijenu pomenutih korpi platili građani Podgorice? I na samom kraju, kada ćete gospodine Vukoviću prestati da ignorišete našu organizaciju? Doduše, mi nijesmo samo puki klimači glavom, koji povlađuju Vašem neradu i neznanju, već nekada znamo da ukažemo na greške, što i jeste primarni zadatak nevladinih organizacija", poručio je Vlahović u pismu.

Tražio je da Vuković prestane da se ponaša neodgovorno, drsko i nezainteresovano.

"Prestanite gospodine Vukoviću da tjerate inat, jer Vam nudimo ispružene ruke za saradnju, u interesu napuštenih životinja, a prije svega u interesu svih građana Podgorice. Ukoliko su Vam pak lični interesi iznad interesa građana, onda neka vam je sa srećom, ali nam to javno kažite i mi Vam nećemo biti na smetnji", zaključio je Vlahović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније