Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina

23. 10. 2015. 18:01 >> 20:14
3

NIMANBEGU PORUČIO

Politički lideri da doprinesu smirivanju tenzija

Nacionalni savjet Albanaca (NSA) je, uoči sjutrašnjeg protesta koji organizuje dio opozicije, apelovao na sve političke lidere da su dužni da svojom retorikom i djelovanjem najozbiljnije i najodgovornije doprinesu jačanju demokratskih procesa i smirivanju nepotrebnih tenzija.

Predsjednik Savjeta Genci Nimanbegu kazao je da su politička stabilnost i poštovanje demokratskih principa u političkom djelovanju cilj koji je zajednički za sve odgovorne političke subjekte, ali i za pojedince.

“Koristimo priliku da apelujemo i na javnost, pojedince, a i na odgovorna lica u svim subjektima i institucijama, da je bezbjednost i sigurnost i pojedinca osnovni karakter demokratije”, navodi se u saopštenju Nimanbegua dostavljenom agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, demokratski karakter i društva i subjekata određen je poštovanjem i primjenom tih postulata i poštovanjem zakona u političkom djelovanju.

“Svakako da se deklarisni principi albanskih političkih subjekata u Crnoj Gori koji su rukovođeni zeljom da demokratizacijom drustva, jačanjem prava i pojedinaca i jačanjem prava manjinskih naroda u skladu sa standardima EU, a posebno je učlanjene u NATO osnovni naš cilj”, kazao je Nimanbegu.

Kako je naveo, iako u protestima dijela opozicije prepoznajuo suprotne ciljeve, posebno u dijelu učlanjena Crne Gore u NATO, kao primarni cilj protesta, u NSA očekuju da će ti protesti biti mirni, kako bi doprinjeli mirnom i na dijalogu zasnovanim raspletu političkih nesuglasica.

“Vjerujemo da su pojedina retorika i simboli viđeni na protestinim skupovima izolovani incidenti, koji su retrogradni i koje ne vode multietničkom skladu u Crnoj Gori”, poručio je Nimanbegu.

On je upozorio da bi eventualni incidenti predstavljali korak nazad u demokratizaciji Crne Gore.

“Stoga pozivamo sve političke lidere da su dužni da svojom retorikom i djelovanjem najozbiljnije i najodgovornije reaguju na jačanju demokratskih procesa i smirivanje nepotrebnih tenzija”, zaključuje se u saopštenju Nimanbegua.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније