Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 11. 2015. 21:55 >> 21:44

ODLUČIĆE NAKNADNO

Pozitivna podržava samostalnost Tuzi i Golubovaca

Pozitivna Crna Gora podržava samostalnost gradskih opština Tuzi i Golubovci, u skladu sa Zakonom i bez patronata sa strane, kao što je to bilo prilikom formiranja opština Petnjica i Gusinje, saopšteno je iz te stranke. Zamjenica predsjednika Pozitivne, Azra Jasavić, kazala je da će ta partija naknadno zauzeti stav o tome kako će glasati u parlamentu o tom predlogu zakona.

Jasavić smatra da se Predlog zakona našao pred poslanicima kao plod novih pokušaja manipulacija sa pripadnicima manjinskih naroda kako bi se održala DPS vlast.

Njime, kako je podsjetila, gradske opštine postaju opštine u okviru Glavnog grada, uprkos prethodnim čvrstim obećanjima da će one postati samostalne opštine.

“Pitanje samostalnosti opštine Tuzi je politički zahtjev, koji se već decenijama ne rješava. Podsjećam da je ovakav predlog DPS dala u martu 2014. godine pred izbore u Podgorici u cilju dobijanja podrške na lokalnim izborima”, rekla je Jasavić.

Prema njenim riječima, stavljaje tog Predloga u skupštinsku proceduru, nakon više od godinu i po, u predvečerje parlamentarnih izbora, ukazuje se da DPS tom pitanju prilazi sa pozicija čiste političke manipulacije.

“Ipak, svjesni činjenice da ponuđeno rješenje znači više autonomije od postojećeg stanja, ali manje od ranije obećanog, mi ćemo obaviti konsultacije sa predstavnicima građana na koje se ovaj predlog zakona odnosi, kako bi sagledali njihov stav i sučelili argumente da li je ponuđeno rješenje optimalno za njihovo funkcionisanje u ovom trenutku”, dodala je Jasavić.

Nakon tih razgovora Pozitivna će, najavila je, zauzeti stav o tome kako će glasati u parlamentu o ovom predlogu zakona.

“Pozitivna će kao građanska stranka koja baštini ravnopravnost i zalaže se za decentralizaciju na svim nivoima, insistirati na zaštiti interesa građana na koje se ovaj predlog zakona odnosi,a ne političkih interesa onih koji kroz ovo važno pitanje žele da pridobiju jeftine političke poene i što bolje se pozicioniraju u susret narednim parlamentarnim izborima”, rekla je Jasavić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније