Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2016. 18:33 >> 18:12
1

VLAHOVIĆ - DE HROT

Stabilna vlada interes Crne Gore, ali i regiona

Stabilna vlada, koja će potvrditi volju crnogorskih građana i napraviti odlučne iskorake u učvršćivanju demokratskih institucija je interes i potreba Crne Gore, ali i regiona, ocijenio je predsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu), Miodrag Vlahović. On se danas susreo sa ambasadorom Holandije, Robertom de Hrotom (Groot).

“U dugom i srdačnom razgovoru, sagovornici su razmijenili mišljenja o situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o bezbjednosnim i političkim prilikama u pojedinim zemljama regiona.  Na interesovanje ambasadora de Hrota, Vlahović je posebno govorio o političkim i ukupnim prilikama i perspektivama naše zemlje poslije održanih parlamentarnih izbora”, saopšteno je iz Cdu.

Vlahović je, kako ističu, izrazio zagovoljstvo što su “izbori u Crnoj Gori protekli mirno i bez sukoba, a posebno zbog toga što je potvrđena parlamentarna većina koja je opredijeljena za članstvo Crne Gore u NATO-u i za nastavak evropskih integracija”.

“Stabilna vlada, koja će potvrditi volju crnogorskih građana i napraviti odlučne iskorake u učvršćivanju demokratskih institucija je interes i potreba Crne Gore, ali i regiona u cjelini, za koji je važno da pozitivne i konstruktivne politike nadvladaju negativne tendencije i povratak u prošlost”, ocijenio je Vlahović.

On je izrazio nadu da će onaj dio crnogorske opozicije, koji razumije i iskreno želi uspješno okončanje procesa učlanjenja Crne Gore u Alijansu, umjeti da sačuva takvu orijentaciju i da svojim političkim djelovanjem neće otežavati put naše zemlje prema NATO-u. 

“U dijelu razgovora koji se odnosio na zemlje regiona, sagovornici su bili saglasni da je, pored stabilnosti i normalizacije odnosa,  očuvanje evropske i evro-atlanske perspektive od velike važnosti. U tom smislu, razumijevanje i kritička podrška evropskih zemalja ima posebni značaj”, dodaju iz Cdu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније