Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal ]

28. 06. 2021. 20:03   >>  20:06 7

VLAHOVIĆ ZA TVCG

Članstvo u UN istorijska konstanta

Crna Gora je ostala posvećena ciljevima Ujedinjenih nacija (UN) i pokazala da je konstruktivan faktor, saopštio je bivši ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović. On je, u Dnevniku Televizije Crne Gore (TVCG), istakao da je članstvo naše države u UN istorijska konstanta i uspjeh tadašnje generacije crnogorskih državnika, ali i svih građana.

U osvrtu na deceniju i po članstva, Vlahović je kazao da će vrijeme pokazati koliko je taj događaj važan, i ocijenio da ne postoje nikakve političke mine koje će ga ugroziti.

"Najvažnije da je to jedan istorisjki uspjeh, vanredno pregnuće, tadašnje generacije crnogorskih državnika, političara i diplomata, kao i građana u cjelini, jer smo zajedno doveli do toga, kako god je ko glasao i je li glasao na referendumu. To je zajedničko pregnuće i miran demokratski proces i činjenica da smo bili priznati od svjetske zajednice i međunarodnih relevantnih činilaca i to što smo u super kratkom roku postali članica Ujedinjenih nacija pokazuje da je to bio jedan proces koji ima kvalitete jedne istorijske važne odluke", rekao je Vlahović u Dnevniku TVCG.

Istakao je da se radi o istorijskoj konstati, iako smo, kako je naveo, svjedoci da se danas, dominantno van Crne Gore, ali i unutar nje, relativizuje i stavlja pod znak pitanja.

Crna Gore je, dodaje Vlahović, ostala posvećena ciljevima UN.

"Mi smo mala zemlja, treba da se brinemo o sebi i regionu u kojem živimo, mislim da je Crna Gore za deceniju i po pokazala da je konstruktivan faktor, mi smo održali mir, građanski red i normalni život, uz mnoge probleme i opterećenja kojima smo i danas svjedoci unutar Crne Gore", rekao je bivši ministar.

Vlahović je kao najveći doprinos izdvojio dobre odnose sa svim susjedima.

"Uspjeli smo u svom okruženju da izgradimo politiku da dobre odnose sa svima našim susjedima, uključujući one koje problematizuju kao susjede i kao zemlje što je, naravno, najveći mogući doprinos jedne male zemlje jednoj takvoj globalnoj organizaciji kao što su Ujedinjene nacije", zaključio je on.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније