Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

28. 11. 2016. 08:16 >> 08:01
46

POPOVIĆ I TODOROVIĆ:

"Nikolić ruski gubernator Balkana"

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pravi pometnju na Balkanu i njegove izjave su dio orkestriranog napada na Crnu Goru, kazali su za Pobjedu profesor Rajko Todorović Todor i pisac i publicista Milorad Mijo Popović. Nikolić je juče izjavio da priznaje nezavisnost Crne Gore, a ocijenio je i da je državu stvorio srpski narod.

 

“To je istorijski zemlja koju su stvorili Srbi, tamo živi veliki broj Srba i često imam rasprave da li oni imaju sva prava kao i ostali građani Crne Gore”, rekao je on.

Komentarišući njegov stav, profesor Todorović za Pobjedu kaže da “Nikolić glumi ruskog gubernatora Balkana“.

“Indirektno, on zabada nož u leđa i Vučiću i mnogim drugim. On unosi nemir na Balkan”, rekao je on.

Todorović se pita i “šta Nikolić ima da priznaje ili ne priznaje Crnu Goru“.

“Toma Nikolić nijesu Ujedinjene nacije”,  rekao je on.

Todorović smatra da svaki normalan čovjek ne treba da vodi računa ko je koje nacije. Zato kaže: “Neka je Tomu Bog u pomoć“.

“Nikolić navodi da često ima rasprave da li Srbi imaju ista prava kao i ostali građani Crne Gore. Imaju apsolutna prava kao i svi građani”, izričit je on.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u intervjuu za Al Džaziru rekao i da nikada nije čuo neki autoritet iz Crne Gore da je rekao da je Rusija umiješana u prekrajanje izborne volje građana, već se radi samo o spekulacijama.

Osvrćući se na jučerašnji nastup prvog čovjeka Srbije, Milorad Mijo Popović za Pobjedu kaže da sama njegova izjava ne bi bila vrijedna pažnje da nije rečena u kontekstu “vrlo opasnih i otvorenih pritisaka na Crnu Goru, koji dolaze prevashodno iz Moskve i iz nacionalističkih krugova u Beogradu koji imaju u Crnoj Gori svoje satelite, prije svega u DF-u“.

“Rešetnjikov najavljuje u Crnoj Gori rušilaške demonstracije, promjenu vlasti i otvoreno poziva ne samo lidere DF-a, nego i Lekića i Ranka Krivokapića, Žarka Rakčevića da krenu, da jurišaju na crnogorsku Skupštinu i da nasilno zauzmu vlast. Što se tiče čelnika DF-a, već znamo šta misle, ali bilo bi veoma interesantno da se u tom smislu odrede Rakčević i Krivokapić”, rekao je on.

Rakčević se upravo o tome izjasnio juče, kadaje na konferenciji za novinare kazao da ne podržava koncept protesta DF-a. Popović kaže i da je, takođe, ničim izazvana i izjava i bivšeg ruskog premijera Sergeja Stepašina u kojoj je zaprijetio Crnoj Gori ukrajinskim scenariom u slučaju zvaničnog ulaska u NATO. Sve je ovo, kako je ocijenio, orkestrirani napad na Crnu Goru.

“Mora se čuvati građanski mir”, istakao je Popović.

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније