Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

13. 12. 2016. 08:02 >> 07:41
10

AMERIČKI SENATOR

Ratifikacija odmah u januaru

Američki senator Ben Kardin, pozvao je vodeće članove Senata da u januaru ratifikuju Protokol o pristupanju Crne Gore Alijansi i time crnogorski put u NATO učine zagarantovanim.

 

Kardin je bio razočaran odlukom Kongresa da odloži ratifikaciju Protokola koji je bio na agendi Senata prethodnih dana. Međutim, on je mogao da bude odobren samo jednoglasno, aklamacijom, zato što nije bilo vremena da se o njemu senatori pojedinačno izjasne.

"Nažalost, iako je Odbor za spoljne poslove Američkog senata usvojio Rezoluciju o Crnoj Gori, ona nije dobila jednoglasnu podršku Senata. Bilo je republikanskih senatora koji su se tome protivili, iako smo željeli da svi budemo jednoglasni u toj odluci", rekao je Dnevnim novinama, Kardinov šef kabineta, Sin Bartlet.

Iz Kardinove kancelarije saopšteno je da će u januaru, kada počne zasijedanje novog saziva Kongresa, upravo Kardin ponovo pokrenuti inicijativu da se njegove kolege izjasne o Protokolu.

"Žao mi je što sve nije završeno prije kraja ove godine. Jer, Vladimir Putin je učinio sve što je mogao da poremeti nedavne parlamentarne izbore u Crnoj Gori u nastojanju da se zaustavi širenje NATO-a. Kao organ, Senat je propustio važnu priliku da pošalje snažnu poruku podrške NATO-a i našim saveznicima na Balkanu", rekao je Kardin.

Američki senatori saglasni su da je jačanje i širenje NATO ključno u uslovima kada se nastavlja terorizam i ruska agresija.

Senator Roj Džonson rekao je tokom glasanja u Senatu da je NATO neophodan za globalnu sigurnost, te da Sjedinjene Države moraju da nastave da grade i jačaju ovaj savez.

"Odobravanje ulaska Crne Gore u NATO poslaće jasnu poruku da se Kongres neće klanjati pred ruskim prijetnjama i zastrašivanjima. Sjedinjene Države moraju uvijek biti na strani slobode, bezbjednosti i demokratije", rekao je Džonson.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније