Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ CDM,I.Š. ]

04. 03. 2017. 08:00 >> 12:18
10

NOVO CIJEPANJE SNP-A?

Damjanovićev odlazak uvertira za novu partiju

To što poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović nije više član Glavnog odbora stranke samo je uvertira u rađanje nove partije na političkoj sceni Crne Gore. To je Vikend novinama potvrđeno u SNP.

Podsjećamo, Aleksandar Damjanović napustio je Glavni odbor SNP, navodeći da ostavka bilo kojeg funkcionera na članstvo u partijskom forumu nije pitanje od velikog značaja za javnost.

“Ova ostavka u skladu je sa mojim javno donešenim stavom da duboku krizu u kojoj se našla SNP, nakon parlamentarnih izbora, neće i ne može riješiti GO ili bilo koji partijski funkcioner, to može uraditi samo članstvo”, rekao je Damjanović medijima.

Sagovornik DN, funkcioner ove partije, kazao je da očekuje da narednih dana još neki članovi SNP napuste stranku, kako bi se priključili novoj, koja će nastati od SNP.

“Stanje u SNP je svakim danom sve gore i gore, članstvo napušta stranku, finansijska situacija je nikakva, a opštinskim odborima u Podgorici i Pljevljima istekao mandat, nelegitimni su”, rekao je sagovornik DN.

Ovo je, kako dodaje, samo nastavak urušavanja nekada najjače opozicione partije na crnogorskoj političkoj sceni”.

“Opštinskom odboru u Pljevljima mandat je istekao 23.02.2017, podgoričkom još jesenas, dakle 2016. Ti odbori nisu u funkciji niti u stanju da organizuju izborne konferencije, a to je dodatni impuls za odlazak članova, inače nezadovoljnih dosadašnjim rukovodstvom kako opštinskih odbora tako i partije na državnom nivou. Blokira se svaka pomisao na podmlađivanje i promjene u partiji”, naveo je sagovornik DN.

Podsjećamo da su nezadovoljni članovi Socijalističke narodne partije odlučni da formiraju novu partiju ukoliko na čelu SNP ostane njen dosadašnji predsjednik Srđan Milić ili ga naslijedi neko njemu blizak. To je ranije potvrđeno za VN u vrhu ove partije.

Sagovornici DN, funkcioneri SNP navode da je Milić obezbijedio većinu u GO koja je glasala za njegov ostanak na čelu partije. Zbog toga je grupa nezadovoljnih članova SNP-a okupljena oko funkcionera ove partije Aleksandra Damjanovića, Dada Šćekića, Danka Šarančića, odlučna da napusti SNP i formira novu partiju.

Sagovornici DN tvrde, da je Milić u ovom organu imao unaprijed pripremljenu i instruisanu, značajnu većinu i da je bilo nemoguće da se glasanjem dođe do utvrđivanja njegove odgovornosti. Oni smatraju da ni Sedmi kongres nije bio legalan, a samim tim ni GO koji sačinjavaju, uglavnom Milićeve pristalice, pažljivo birane po unaprijed definisanom ključu, a to je, kako kažu, bliskost i odanost šefu partije.

Postoji i druga mogućnost, a to je, da se ukoliko Milić dobrovoljno odluči da napusti partiju, organizovanje vanrednog kongresa i preuzimanje SNP.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније