Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

03. 05. 2017. 16:54 >> 16:30
17

SRPSKI NACIONALNI SAVJET

Traže spomenik Romanovu na CT

Srpski nacionalni savjet (SNS) uputio je inicijativu gradonačelniku i Skupštini Prijestonice da se Nikolaju Drugom Romanovu podigne spomenik na Cetinju.

Iz SNS-a su, u inicijativi koju su uputili gradonačelniku Cetinja Aleksandru Bogdanoviću i predsjedniku Skupštine opštine Jovanu Martinoviću, podsjetili da se iduće godine navršava 100 godina od tragičnog kraja posljednjeg izdanka dinastije Romanov i njegove porodice. 

"Tim događajem je učinjen i kraj slavne istorije ruskog naroda, stvarane tokom tri vijeka vladavine porodice Romanov", kaže se u inicijativi koju je potpisao predsjednik Savjeta, Momčilo Vuksanović.

Iz SNS-a su kazali da ima mnogo razloga za pokretanje takve inicijative, i podsjetili na istorijat vjerskih i političkih odnosa između Crne Gore i Rusije datira od 1711. godina.

"Smatramo da bi trebalo uvažiti i prihvatiti naš predlog i pristupiti proceduri za realizaciju spomen-obilježja čovjeku, koji simbolizuje vjekovnu bliskost Crne Gore sa Rusijom", kaže se u inicijativi.

To bi, kako se navodi, bio simboličan čin "kojim se odaje zahvalnost za sve dobro i sveto što je Rusija učinila za nas". 

"Bio bi to i trajni znak da nijesmo zaboravili na sopstvenu istoriju i identitet", dodaje se u inicijativi.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније