Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

02. 08. 2017. 16:17 >> 15:47
8

PLENKOVIĆ ZADOVOLJAN

"Zajednički da štitimo prava Hrvata"

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković saopštio je za Televiziju Crne Gore da je položaj Hrvata u Crnoj Gori dobar, ocjenjujući da je to što su Hrvati prisutni u političkom, kulturnom i javnom životu, korisno za njihov položaj kao i za povezivanje dvije zemlje.

Hrvatski šef Vlade danas se u okviru posebnog sastanka Američko-jadranske povelje, sastao sa predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori.

Plenković je za TVCG kazao i da je podrška hrvatske Vlade hrvatskoj nacionalnoj manjini u Crnoj Gori kontinuirana.

"Želimo da u dogovoru sa Crnom Gorom zajednički štitimo manjinska prava. Očekujem i od Vlade Crne Gore da nastavi s tim, uključujući institucionalnu, finansijku i projektnu podršku. Želimo omogućiti očuvanje hrvatskog identiteta i naravno obrazovanja, kulturne baštine. Želimo kvalitetno integrisanje Hrvata u crnogorsko društvo, kao što je u ovom trenutku slučaj", saopštio je Plenković.

Čelnik Hrvatske građanske inicijative (HGI) i predsjednik Odbora za evropske integracije, Adrijan Vuksanović, kazao je nakon sastanka sa Plenkovićem da su izrazili zadovoljstvo položajem Hrvata u Crnoj Gori.

"Na Hrvatima je, kao i na ostalim nacionalnim manjinama da ta svoja ostvaruju", kazao je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније