Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 07. 2013. 13:23 >> 13:23

OPŠTINA U STEČAJU

SNP traži izbore u Ulcinju

Socijalistička narodna partija predlaže da se u Ulcinju raspišu vanredni lokalni izbori, jer je kako navode u opštini uveden stečaj.

Predsjednik Opštine  Nazif Cungu je 11. juna ove godine,  sa Vladom Crne Gore potpisao Sanacioni plan za ovu Opštinu, koji podrazumijeva značajna otpuštanja zaposlenih u lokalnoj upravi i njenim javnim preduzećima.

"Po nekim informacijama, broj zaposlenih koje treba otpustiti kreće se iznad 150 ljudi, a Sanacionim planom se predviđa i značajno smanjenje plata onima koji uspiju da sačuvaju svoja radna mjesta. U Opštini Ulcinj, prosječna zarada je najmanja na nivou države”, navodi se u reagovanju SNP-a", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNP-a.

U toj stranci tvrde da je nakon najavljene “sječe” radnih mjesta, došlo je do eskalacije netrpeljivosti između koalicionih partnera na vlasti.

"Oni koji su do juče govorili da je došlo njihovo vrijeme “carevanja” počeli su da shvataju, doduše sporo, iako ih je SNP, u kontinuitetu dobronamjerno upozoravala, da je “car go” i da je to posljedica njihovog, i ne samo njihovog, neodgovornog, nestručnog, neozbiljnog i nedomaćinskog rada svih ovih proteklih godina", poručuju iz SNP-a.

SNP Ulcinj predlaže, da se raspišu vanredni lokalni izbori i na taj način, kako navode, omogući građanima da na neposrednim izborima odluče ko će u Ulcinju sprovesti stečaj

"Vjerujemo da će građani  o ovom pitanju dobro razmisliti. OO SNP ULcinj smatra da bi vanredni lokalni izbori bili pravi pravi put da Opština Ulcinj i njeni građani, izadju iz sveukupno teške situacije", upozoravaju iz SNP-a.        

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније