Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

28. 12. 2017. 08:17 >> 08:00
20

PREDSJEDNIŠTVO DF-A

Planiraju novu deklaraciju o pomirenju

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) ovlastilo je predsjednika te stranke Milana Kneževića da pokrene inicijativu o "ideološkom pomirenju" u Crnoj Gori, saznaje Pobjeda.

Prema planu Demokratskog fronta (DF), inicijativa bi nakon što dobije podršku bliskih političkih organizacija, udruženja i pojedinaca mogla u vidu deklaracije biti ponuđena parlamentu na usvajanje.

"Ideja Predsjedništva Fronta je da predsjednik DNP-a Milan Knežević i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić prvi potpišu tu inicijativu, kao potomci partizana i četnika. Na taj način se, osim mirenja Srba i Crnogoraca, promoviše ideja ideološkog pomirenja", kazao je izvor Pobjede blizak Frontu.

Knežević je potvrdio u izjavi za Pobjedu da će pokrenuti inicijativu za pomirenje četnika i partizana kroz "formu ideološkog pomirenja".

"Konstatovali smo da SUBNOR ne baštini ideje antifašižma. Partizani se tokom NOR-a nijesu borili za nezavisnu Crnu Goru i učlanjenje u NATO, već za Crnu Goru u Jugoslaviji", rekao je Knežević.

Ovo je već druga inicijativa Fronta u proteklih godinu dana o pomirenju u Crnoj Gori, a krajem prošle i početkom ove godine lansirana je ideja o "pomirenju Srba i Bošnjaka".

Mandić je kazao da obaviješten da je na sjeveru Crne Gore došlo do slične stvari, gdje su srpski i bošnjački intelektualci, polazeći od maksime "sva prava svima" sastavili deklaraciju kojom žele da pozovu srpske i bošnjačke političare da rade zajedno.

"Kao što smo uradili mi u okviru DF-a, mi Srbi i naša braća Crnogorci, pronašavši zajednički jezik. Radujem se tome", izjavio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније