Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

21. 12. 2018. 16:32 >> 16:03

BRAJOVIĆ I EL EITAN

Nema prepreka za odnose CG i Jordana

Bilateralni odnosi Crne Gore i Kraljevine Jordan razvijaju se bez prepreka, čime je otvoren put za dalju parlamentarnu i ekonomsku saradnju – zaklučeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa nerezidentnim ambasadorom Jordana Favazom Al Eitanom.

Sagovornici su ocijenili da parlamentarni dijalog na najvišem nivou i u okviru grupa prijateljstva predstavlja dobru osnovu za razvoj odnosa u brojnim oblastima i korišćenje ekonomskih potencijala dvije zemlje. Visoko razvijeni zdravstveni turizam Jordana, poljoprivreda i trgovinska razmjena, akcentovani su kao djelatnosti u kojima mogu biti korišćene najbolje poslovne prakse i ostvarena saradnja. 

Ambasador Jordana je istakao interes intenziviranja odnosa sa državama Zapadnog Balkana, među kojima Crna Gora zauzima posebno mjesto svojom političkom stabilnošću i potencijalima u brojnim oblastima.

Predsjednik Brajović je odao priznanje na očuvanju stabilnosti i sigurnosti Jordana imajući u vidu izazove sa kojima se ova država suočava, prevashodno sa velikim brojem migranata koji trenutno čine gotovo polovinu stanovništva kraljevine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније