Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

29. 12. 2019. 12:25 >> 12:25
1

UCG OPOZICIJI

Djelovati sinhronizovano i mudro

Obaveza Ujedinjene Crne Gore je da brani crkvu, ali po pravilima koja crkva uspostavi, kazali su danas iz te stranke.

Ujedinjena, kako navode, od zaoštravanja krize i stavljanja "kvazi zakona" o slobodi vjeroispovijesti u skupštinsku proceduru ne vuče samostalne poteze nego pažljivo sluša šta je molba i zahtjev Mitropolije, odnosno Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

"Tako će biti i ubuduće. Naša obaveza je da branimo crkvu, ali po pravilima koja crkva uspostavi. Ne trebaju nam desetine komandanata nego jedna mudra i hladna glava, a vjerujemo i znamo da je ima u našoj crkvi", kaže se u saopštenju UCG.

U toj stranci su, kako navode, svjesni činjenice da i oni i drugi politički subjekti mogu pretrpjeti političku štetu zbog toga što nijesu imali političku moć da spriječe usvajanje zakona u Skupštini ali da je to najmanja šteta od svih koju mogu i moraju da istrpe.

"Mnogo je važnije djelovati sinhronizovano i mudro kako bi se spriječio naum vlasti da se zada konačan udarac našoj pravoslavnoj Crkvi, a preko toga i dovrši proces pljačkanja državnog budžeta i obezbijedi još jedan pokradeni mandat za upravljanje Crnom Gorom", smatraju u UCG.

Prema njihovim riječima, u susret danu Hristovog rođenja zadatak pravoslavnih vjernika je da hrišćanski brane svoje svetinje.

Iz UCG oni su pozvali kolege koji iskreno osjećaju i vide opasnost po narod, državu i Crkvu da se politički organizuju.

"I da damo politički odgovorimo na ovu političku lakrdiju vlasti". Ima nas više i pametniji smo od njih. Pokazujmo to na svakom koraku i pobijedićemo", poručili su iz Ujedinjene.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније