Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 05. 2020. 12:17 >> 12:19
2

ĐUKANOVIĆ - MIŠEL

Neophodna veća povezanost Balkana i EU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom uoči današnjeg video-samita Evropske unije o Zapadnom Balkanu.

Kako navode iz kabineta Đukanovića, zajednički je ocijenjeno da je organizacija samita u uslovima pandemije snažna potvrda podrške zemljama Zapadnog Balkana i prilika da se evropskoj javnosti i regionu pošalju jasne poruke čvrste povezanosti Evropske unije i našeg regiona.

"Sagovornici su se saglasili da je u daljem periodu neophodno raditi na konkretizaciji strateškog investicionog povezivanja Zapadnog Balkana i Evropske unije, što je u uslovima izazvanim pandemijom još potrebnije. Naglašena je važnost uključivanja Zapadnog Balkana u strateški plan oporavka nakon pandemije Kovid-19", navodi se u saopštenju.

"Podrška i pomoć Evropske unije Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu nije izostala ni u ovim teškim vremenima, što je još jedna u nizu pozitivnih poruka novih evropskih institucija, koja hrabri optimizam i daje dodatni entuzijazam u pogledu evropske budućnosti regiona", istakao je između ostalog Đukanović.

Mišel je, kako se navodi iz Đukanovićevog kabineta, kazao da cijeni put reformi kojim Crna Gora ide i istakao važnost neposustajanja u daljoj izgradnji otvorenog društva, sistema vladavine prava i borbe protiv korupcije. Zahvalio je na podršci Crne Gore deklaraciji koja je će danas biti prezentovana na Zagrebačkom samitu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније