Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

21. 10. 2021. 17:54 >> 17:59
11

BRAJOVIĆ

"Crna Gora se ne gradi sa onima koji je negiraju"

Crna Gora se ne gradi sa strukturama koje je konstantno negiraju i od svog osnivanja čine da je ne bude, kazao je predsjednik Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović.

Kako je saopšteno iz SD-a, Brajović je na sjednici Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokrata Ulcinja, ocijenio da je politička kriza dostigla vrhunac.

“Imamo Vladu koja je, od prvobitne podrške 41 poslanika, pa nakon toga podrške 14 poslanika, spala na podršku troje poslanika Građanskog pokreta URA”, naveo je Brajović.

Socijaldemokrate, kako je rekao, smatraju da je nužno što skorije otpočeti dijalog kako bi Crna Gora izašla iz te krize.

“Svima koji se zalažu za građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru mora biti jasno da se ona ne gradi sa strukturama koje je konstantno negiraju i od svog osnivanja čine da je ne bude”, poručio je Brajović.

Potpredsjednik SD-a Damir Šehović, poručio je da građani svjedoče totalnom haosu, nedostatku rezultata nove vlasti i lošijem životnom standardu, posebno najugroženijih kategorija stanovništva.

“Aktuelna Vlada nema kapaciteta da se nosi sa odgovornošću, pa smo, umjesto reformi, vidjeli klasični revanšizam i dovođenje podobnih, civilizacijski i ideološki veoma spornih kadrova na odgovorna mjesta”, rekao je Šehović.

Predsjednik OO Socijaldemokrata Ulcinja Ćazim Hodžić naveo je da nije zadovoljan radom aktuelne Vlade i položajem manjinskih naroda u njoj.

“Nažalost, imamo gotovo jednonacionalnu i jednovjersku Vladu bez predstavnika manjinskih naroda. To nikako ne doprinosi multinacionalnom i multivjerskom skladu, kao ni građanskom karakteru Crne Gore”, rekao je Hodžić.

Kako je saopšteno iz SD-a, na sjednici, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrani su delegati i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora.

“Nakon odluke Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, OO Socijaldemokrata Ulcinja je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži Šehovića”, kazali su iz SD-a.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније