Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

20. 01. 2022. 08:24 >> 08:58
8

RADOVANIĆ

Izdajnici smo za one kojima odgovara "status quo"

Građanski pokret URA i koalicija "Crno na bijelo“ bili su odlučujući faktor da se 30. avgusta režim DPS-a pošalje u opoziciju i već noć nakon 30. avgusta su proglašeni za izdajnike. Izdaju i sada, kada žele da se procesi u državi odblokiraju, ističe generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić, dodajući da ih tako etiketiraju oni kojima odgovara "status quo".

Kako ističe u saopšptenju, izdaja je i onda kada je DPS otišao u opoziciju i kada su Zdravka Krivokapića predložili za mandatara i kasnije premijera.

"Kada su određeni ministri, širinom našeg demokratskog kapaciteta i istinskom voljom da Crna Gora krene naprijed, došli na te funkcije, i tada smo izdali. Izdaja je bilo i kada se krenulo u odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preuzimajući ključnu odgovornost da se obračunamo sa ovom pošašću koja je razarala državu i društvo. Izdali smo i kada smo mjesecima tražili da se izabere sastav Tužilačkog savjeta kako bi snažna borba protiv kriminala dobila neophodan vjetar u jedra", navodi Radovanić.

Izdaja je, kako kaže, i kada je program "Evropa sad“ odmah podržan od njihovog poslaničkog kluba, jer im je uvijek bio cilj da građani žive bolje.

"Izdali smo i kada je sačuvan spoljonopolitički kurs države i kada smo jasno istakli da, nakon pada DPS-a, ključni cilj jeste da Crna Gora bude naredna članica Evropske unije. URA i Crno na bijelo izdaju i sada, kada žele da se procesi u državi odblokiraju. Izdajemo one kojima odgovara status “quo“ i blokirane institucije. Izdajemo kada ne dozvoljavamo da Crna Gora bude zarobljena zbog jedne porodice ili nečijih partikularnih interesa, ma čiji oni bili. Izdajemo, jer želimo vladu jedinstva, svih onih koji žele dobro i napredak crnogorskom društvu, bez DPS-a i DF-a i onih koji su se ogriješili o građane i državu. Izdajnici smo samo iz ugla onih čija je politika bez vizije – i danas i juče i sjutra", poručuje Radovanić.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније