Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

22. 01. 2022. 18:17   >>  20:31 18

OKUPLJANJA U VIŠE GRADOVA

Nastavljeni protesti protiv formiranja manjinske vlade

Građani koji se protive inicijativi za formiranje manjinske vlade i večeras protestuju u nekoliko gradova.

Građani u Nikšiću su se okupili ispred zgrade Opštine, da bi potom krenuli u protestnu šetnju Njegoševom ulicom preko glavnog gradskog trga.

Na pet minuta blokirali su nikšićki skver, a sve je proteklo mirno i bez incidenata.

"Jedan čovjek, čija je snaga tri mandata u Skupštini Crne Gore, se drznuo da prekroji izbornu volju. Ovdje smo da mu poručimo da mu to neće proći. Prvi put u zadnjih 30 godina Skupština je donosila zakone koji su u korist običnih građana i njihovog ekonomsko-socijalnog položaja. Prvi put u posljednjih 30 godina ne donose se zakoni u korist tajkuna i kriminalaca, a Abazović hoće to da pogazi i vrati DPS na vlast", poručio je Mitar Goranović, potpredsjednik Opštine i funkcioner Demokrata.

Milutin Butorović iz Grupe birača "Ne damo Nikšić" kazao je da su dvije opcije za rješenje situacije.

"Da se koalicija 'Crno na bijelo' vrati pregovorima unutar trenutne većine i proba da se rekonstruiše postojeća Vlada i da tako ostane do kraja mandada 2024. godine ili da se vrati mandat građanima", kazao je Butorović.

I ove noći nezadovoljni građani okupili su se ispred zgrade Vlade u Podgorici

Potom su prošetali do zgrade Skupštine, a zatim nastavili u šetnju Ulicom slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića i Ulicom Stanka Dragojevića, da bi na kraju ponovo došli ispred Vlade.Protest protiv formiranja manjinske vlade šestu noć zaredom u Beranama, kao i u Mojkovcu i Tivtu.

Protesti protiv formiranja manjinske vlade organizuju se nekoliko dana širom Crne Gore.

Građani poručuju da brane pobjedu sa izbora 30. avgusta 2020. godine i da će nastaviti okupljanja.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније