Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Izvor: RSE ]

08. 02. 2022. 21:44 >> 21:45
9

BEŠIĆ

"Šanse za manjinsku vladu 95 odsto"

Analitičar Miloš Bešić smatra gotovo izvjesnim da će Crna Gora dobiti manjinsku vladu, koju bi u Parlamentu podržala Demokratska partija socijalista.

"Ja bih rekao 95 naspram 5 procenata vjerovatnoće da ćemo imati manjinsku vladu. S obzirom na izjave i ponašanje svih političkih aktera sasvim je jasno da će DPS podržati tu manjinsku vladu. Jednako je jasno da će manjine biti sastavni dio te manjinske vlade. Ono što ostaje da vidimo jeste da li će, i u kojoj mjeri, u tu vladu biti uključena Socijalistička narodne partije (SNP) i eventualno još neko iz takozvanog srpskog bloka. Ne bih to isključio, neko od tih aktera, koji su manje žustri i više građanski orjentisani", kaže Bešić.

On pretpostavlja da će tvorci manjinske vlade pokušati da u vladu integrišu i nekog iz opozicionih procrnogorskih partija, poput, Socijaldemokratske partije.

I Srđan Perić je saglasan da je najvjerovatniji scenario formiranje takozvane manjinske Vlade, koju bi predvodila URA i njen manji koalicioni partner CIVIS, kojoj bi podršku davao DPS i sadašnja opozicija.

"Moguće i SNP ukoliko se neke najave ispune, mada taj dio priče ostaje još uvijek nejasan jer se ta stranka još uvijek nije jasno odredila. Zašto ovo kažem? Kada u politici krenete u jednom pravcu (manjinska vlada) on se dosta teško opoziva. Napravljeni su koraci i sad je logičan taj ishod u odnosu na prethodne poteze", smatra Perić.

On kaže da je tačno da bi takva vlada predstavlja izvjesnu promjenu strategije i retorike u odnosu na predizbornu retoriku i strategiju pokreta URA.

"Opet ih stavlja u jednu vrlo logički prenapregnetu poziciju da dobiju podršku od onog (DPS) u odnosu na koga treba da napravite politički otklon".

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније