Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 12. 2013. 13:17 >> 13:16

SJUTRA U BRISELU

Lukšić na čelu delegacije Crne Gore

Potpredsjednik Vlade i šef diplomatije Igor Lukšić predvodiće državnu delegaciju koja će u srijedu, 18. decembra, učestvovati na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

U delegaciji su i potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Andrija Pejović. 

Vladin biro za odnose sa javnošću saopštio je da će, na Međuvladinoj konferenciji, kojoj će predsjedavati ministar vanjskih poslova Litvanije Linas Linkevičius, biti otvorena pregovaračka poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost, a očekuje se i otvaranje još nekoliko poglavlja.

Poglavlja Pravosuđe i temeljna prava i Pravda, sloboda i bezbjednost, koja čine srž vladavine prava, okosnica su ''novog pristupa'' u pregovorima, a Crna Gora je prva zemlja koja prolazi kroz novi pristup, navedeno je u saopštenju.

Na konferenciji se očekuje i prisustvo komesara za proširenje Štefana Filea.

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније