Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

21. 03. 2022. 11:13 >> 11:16

DPS VLADI

"Različiti kriterijumi za Tivat i Budvu upućuju na zloupotrebu"

Demokratska partija socijalista Tivat saopštila je da odlazeća Vlada, očigledno ima različite kriterijume kada je u pitanju uvođenje prinudne uprave u opštinama. Ponavljaju da je dosadašnja praksa funkcionisanja Odbora povjerenika, upućivala na njegova ograničena ovlašćenja, usmjerena na donošenje urgentnih odluka bitnih za građane, a da bi sve drugo bilo u službi izborne kampanje odlazeće tivatske vlasti.

“Dok je u Tivtu Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija dostavilo prijedlog a Vlada Crne Gore usvojila Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Tivat i imenovanju Odbora povjerenika od pet članova, na drugoj strani, u Budvi, za Odbor povjerenika raspisuje Javni poziv”, navodi se u saopštenju.

Oni podsjećaju da su iz Vlade naveliu da javni poziv raspisuju u cilju transparentnosti i dobrovoljnosti, te sa ciljem izbora "stručnih, motivisanih i uglednih kandidata".

“Dakle, samo desetak dana ranije, to isto ministarstvo predlaže Vladi, Odbor povjerenika u Tivtu, na način koji u potpunosti odudara od primjera Budve. Svi ovakvi i brojni drugi potezi i odluke ove odlazeće vlade, prave zbunjujući efekat i upućuju na apsurdno, neobjašnjivo i neozbiljno poimanje državnih poslova”, navode iz DPS-a.

Uz to, tvrde da jednom privremenom institutu kakav je petočlani Odbor povjerenika Ministarstvo inputira ovlašćenja koja bi u potpunosti zamijenila ulogu odbornika u skupštini, ili narodski rečeno volju građana.

“Dakle, ovaj politički bajpas odlazeće Vlade sa kojim manevriše u Tivtu, nažalost, na netransparentan način, već i prije započinjanja rada Odbora povjerenika, pokazuje namjere njegove zloupotrebe”, kazali su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније