Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 12. 2013. 12:02 >> 13:04
7

PONOVO GRADONAČELNIK

Bogdanoviću još jedan mandat

Skupština Prijestonice, glasovima Demokratske partije socijalista, izabrala je Aleksandra Bogdanovića za gradonačelnika Cetinja. Bogdanović će tu funkciju obavljati u naredne četiri godine.

Bogdanović je i bio jedini kandidat za tu funkciju, a za njegov  izbor glasalo je 19 odbornika DPS-a ,dok su protiv njegovog izbora bili odbornici SDP-a, Pozitivne Crne Gore i Građanskog fronta.

Iz SDP-a su poručili da je Bogdanović najveći krivac za stanje u kojem se Cetinje danas nalazi. Oni su kazali da će na Cetinju biti opozicija koja koja će znati da pohvali dobre odluke, ali i da kritikuje propuste vlasti.

Odbornik SDP-a Mirko Stanić je rekao kako su protiv izbora Bogdanovića za gradonačelnika jer nije ispunio obećanja iz prethodnog perioda poput smanjenja nezapolenosti i realizacije nekoliko instrastrukturnih projketa.

"Iako smo protiv izbora Bogdanovića za gradonačelnika želim da istaknem da će SDP biti konstruktivna opozicija i da ćemo podržati sve odluke koje će biti u interesu Cetinja ,dok ćemo takođe ukazivati na sve loše odluke", poručio je Stanić.

Odbornik Građanskog fronta Boban Batrićević je ukazao da taj odbornički klub takođe ne podržava Bogdanovićev izbor. "Mislimo da je on glavni krivac za loše stanje u gradu", kazao je Batrićević.

Bogdanović je što je položio zakletvu za gradonačelnika kazao da je u protekle tri godine urađeno mnogo, a rezultati su kako je poručio "očigledni".

"U narednom mandatu trudiću se da nastavim u istom smjeru, a ključni prioritet je otvaranje novih radnih mjesta", poručio je Bogdanović.

U toku 2013. broj novootvorenih radnih mjesta je trocifren, a u naredne četiri godine, kako obećava Bogdanović stopa nezaposlenosti biće znatno manja, a Cetinje će imati niz novih sadržaja.

"Samo ove godine, broj novootvorenih radnih mjesta na Cetinju je trocifren. I što je još važnije, jednak je i broj novih zaposlenja koja su definisana već potpisanim ugovorima, a koja će biti realizovana u narednoj godini. To možda najbolje govori o našoj ozbiljnosti, o našem pristupu i o našoj ambiciji da obnovimo privredu. Baš zato, sa ovog mjesta želim obećati da će stopa nezaposlenosti na Cetinju za četiri godine biti znatno niža, a da ćemo na prostoru dvije biznis zone, ali i na drugim lokacijama, imati niz novih privrednih sadržaja", poručio je Bogdanović.

On je kazao da će DPS u četvorogodišnjem okviru, završiti posljednju fazu rekonstrukcije vodovodne mreže i konačno staviti tačku na višedecenijski problem vodosnabdijevanja.

 "Okončaćemo rekonstrukciju kanalizacione mreže i izgradićemo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Saniraćemo nesanitarno odlagalište otpada "Vrtijeljka". Izgradićemo više jedinica stambene infrastrukture kroz javno – privatna partnerstva. Završićemo preostale aktivnosti na sanaciji istorijskog jezgra. Već naredne godine, počeće rekonstrukcija bivšeg ruskog poslanstva, u kojem će biti smješteno Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija", obećao je Bogdanović.

Bogdanović je rođen je 11. marta 1977. godine na Cetinju. Srednju školu pohađao je u Kaliforniji, SAD. Završio je Fakultet za menadžment u Beogradu, i doktorant je na Univerzitetu u Bolonji.

Radnu karijeru počeo je u Ministarstvu privrede. Bio je angažovan kao koordinator poslova u Lokalnom biznis centru Cetinje, a potom i kao portparol Ministarstva ekonomije i savjetnik ministra.

Od 2005. godine obavljao je dužnost savjetnika predsjednika Crne Gore za oblast ekonomskih odnosa, a 2009. godine bio je poslanik u Skupštini Crne Gore. Od 2011. godine, Aleksandar Bogdanović predsjednik je Skupštine Zajednice opština.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније