Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

01. 07. 2022. 13:28 >> 13:26
3

DINOŠA SAOPŠTIO

"Više nijesam počasni predsjednik, niti član DUA"

Nekadašnji predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) i bivši ambasador Crne Gore u Albaniji i na Kosovu Ferhat Dinoša saopštio je da više nije počasni predsjednik, niti član te partije usljed, kako je rekao, zahlađenja odnosa sa aktuelnim liderom Mehmetom Zenkom.

"Želim da upoznam javnost da više nijesam počasni predsjednik niti član Demokratske unije Albanaca (DUA). Višegodisnja pauza tokom koje sam bio ambadador Crne Gore u Republici Albaniji i Republici Kosovu proizvela je zahladjenje odnosa sa aktuelnim predsjednikom partije Mehmetom Zenkom i vidno opadanje političke snage DUA", napisao je Dinoša.

Osim toga, kako je rekao, došlo je do rascjepa i prepolovljenja glasova u Ogranku Malesije, a time i stvaranja dvije političke grupacije.

"Povratkom u zavičaj, na zahtjev mnogih članova i simpatizera, učinio sam sve da pomirim dvije strane, odnosno da vratim u redove Ogranka isključenu grupu koja se već identifikovala kao Unija Tuzi. Ova grupa je pristala da se vrati u Ogranak i postane dio njegovog predsjedništva, pod uslovom da ja kao koordinator privremeno preuzmem rukovođenje Ogrankom i da se s mjesta njegovog predsjednika povuče Enis Đokaj, do prevazilaženja nastale situacije. To sam prenio Đokaju sa saradnicima, rekao im da upoznaju s tim i predsjednika partije i vrate mi odgovor. Rekao sam mu, takođe, da bi bilo uputno da nas dvojica budemo spremni na žrtvovanje, on na povlačenje a ja na privremeno preuzimanje čelnog mjesta u Ogranku Malesije. Ali, nijesam dobio očekivani odgovor", rekao je Dinoša.

Sve to ga tjera da, kako je rekao, preduzme "vjerovatno najteži i najnepoželjniji korak u mojoj političkoj karijeri".

"Biću doživotno zahvalan članovima, simpatizerima i glasačima DUA. Obećavam im da ću, bude li Bog dao zdravlja i vijeka, na jedan ili drugi način, nastaviti da dajem doprinos dobrobiti Albanaca i demokratskim procesima u Crnoj Gori", poručio je Dinoša.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније