Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

07. 08. 2022. 23:10 >> 23:37
17

KRIVOKAPIĆ

"Zastava Crnojevića biće vraćena na Cetinjski manastir"

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić poručio je da će zastava Crnojevića biti vraćena na Cetinjski manastir.

Krivokapić je na Tviteru podsjetio da je to poručio na otvaranju multimedijalnog projekta istoričara Petra Glendže "Cetinje 1482 – 2022", koji je 13. jula ove godine organizovala Opština Cetinje povodom obilježavanja 540 godina od osnivanja crnogorske prijestonice.

"Zastava Crnojevića je zato vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore. Vraćena Državi, a biće vraćena i na Cetinjski manastir na kom se od njegovog prvog dana vijorila. Neka ne tumače našu kulturu i dobrotu kao slabost – vrnut’ ćemo što je naše", napisao je Krivokapić.

Cetinjski manastir u bojama crnogorske zastave

Cetinjski manastir osvetljen je večeras u bojama crnogorske zastave.

Državna zastava večeras je projektovana na zidu Cetinjskog manastira, a ograda je prekrivena brojnim zastavama koje građani od juče postavljaju na tom mjestu.

Na ogradi je okačeno više od 30 državnih zastava, a akcija građana uslijedila je poslije jučerašnjeg incidenta kada je monahinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) bacila crnogorsku državnu zastavu sa ograde.

Protiv nje je podnijeta prijava Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju zbog narušavanja ugleda Države Crne Gore.

Pored zastava okačenih na manastirskoj ogradi, državne zastave Crne Gore okačene su i ispred Vlaške crkve, a organizatori će ih, kako su najavili, čuvati tokom noći. Ispred Manastira su i pripadnici policije.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније