Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B./M.M.Lj. ]

02. 09. 2022. 11:25 >> 11:52
15

ABAZOVIĆ U BEOGRADU

Očekujem da Crna Gora postane dio Otvorenog Balkana

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je Otvoreni Balkan funkcionalna inicijativa koja šalje poruku da se region može dogovarati. Istakao je da bi volio i očekuje da Crna Gora postane dio te inicijative.

Istakao je da Zapadni Balkan treba novu, progresivnu politiku.

“Probali smo svađe, konflikte, jedino nismo probali da sarađujemo. Vrijeme je da izabremo mir i progres. Vrijeme je da shvatimo da veća fleksibilnost granica, ne znači mijenjanje”, kazao je Abazović.

Kazao je da je inicijativa Otvoreni Balkan za kratko vrijeme dokazala da i pored svih nedaća može da uradi krucijalne stvari za građane.

“Jako je važno da čuvamo kanale komunikacije.Građani su siti politika prošlosti, nacionalizma, optužbi. Treba da ponudimo nešto drugo, a to je veća saradnja. Treba da se koncentrišemo na progres”, kazao je Abazovvić.

Istakao je da vidi da region može da sarađuje i uveća povjerenje, te da se mora ponuditi vizija.

“Mi nismo članovi Open Baalkana, ali bih volio i očekujem da Crna Gora uskoro postane dio inicijative”, kazao je on.

Abazović učestvuje danas na Open Balkan samitu u Beogradu. Samitom predsjedava predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Pored crnogorskog premijera, Samitu prisustvuje premijer Albanije Edi Rama, premijer Sjeverne Makedonije Dimitro Kovačevski, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније