Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

23. 09. 2022. 08:47 >> 08:44
1

NA POZIV BLINKENA

Krivokapić na radnoj večeri sa transatlantskim partnerima

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić boravio je na radnoj večeri koja je sazvana u Njujorku za šefove diplomatija država transatlantskih partnera, na poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

U fokusu razgovora, kako se navodi u saopštenju MVP, bili su aktuelni izazovi na geostrateškom planu, te važnost jačanja evroatlantskih veza u svijetu koji je pogođen agresijom, a čije posljedice se prelivaju na sve države.

Šef crnogorske diplomatije je bio i na Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, na brifingu posvećenom očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, koji je sazvala Francuska kao predsjedavajuća država.

Svjetski lideri u Ujedinjenim nacijama pozvali su Rusiju na odgovornost zbog kršenja ljudskih prava, te zatražili da Međunarodni krivični sud istraži zločine počinjene u Ukrajini, jer "mira nema bez pravde" niti odbrane međunarodnog poretka.

"Ministar Krivokapić sastao se u Misiji UAE u Njujorku i sa šefom diplomatije Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom Bin Zajedom Al-Nahjanom. Razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji na širem geopolitičkom planu i u želji da nastavi sadržajan razgovor, šeik Al-Nahjan pozvao je ministra Krivokapića da posjeti UAE u što skorijem roku. Teme razgovora su bile i bilateralni odnosi u svijetlu političke nestabilnosti u Crnoj Gori", navode iz MVP, navodeći da je šef crnogorske diplomatije učestvovao je i na sastanku na visokom nivou o Ukrajini čiji su domaćini bili kolege iz Danske, Njemačke, Holandije i Ukrajine, uz prisustvo ministra vanjskih poslova Ukrajine Dmitra Kulebe i transatlantskih partnera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније