Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

17. 02. 2023. 18:51 >> 10:54
5

DRAGIĆEVIĆ I MILOVAC

"Spajić nespreman, ali bi osporavanje kandidature bilo politička igra"

Osporavanje kandidature lidera Pokreta Evrope sad Milojka Spajića uvelo bi Crnu Goru u novu političko-pravnu zavrzlamu, kazao je u emisiji “Pretres” Radija Crne Gore građanski aktivista Aleksandar Dragićević. Direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac i Bojana Jokić iz LGBT Foruma Progres kažu da javnost još čeka Spajićevo izvinjenje. Analitičari očekuju političku odluku DIK-a i saglasni su da je u trku za predsjednika Crne Gore ušao nespreman.

“Ukoliko ospore kandidaturu Spajića, Evropa sad ima dovoljno vremena da ponudi novog kandidata, ali ja ne vidim zakonski način. Politički, naravno da vidim, jer oni poslije nemaju kome da se žale. Vidim samo da bi nas to uvelo u novu političko-pravnu zavrzlamu”, kazao je Dragićević. 

On cijelu situaciju oko kandidature Spajića vidi kao jednu političku igru i još jedno rastakanje institucija.

“Ukoliko ne ospore njegovu kandidaturu znači da imaju još municije protiv njega”, kazao je on.

Ističe da je Spajić nespreman ušao u političku borbu. 

“Jedan dio građana je definitivno razočaran, ne toliko činjenicom da je isplivalo u javnost to da Milojko Spajić ima državljanstvo Srbije, koliko to političko nesnalaženje. Ovdje vidimo na djelu političko neiskustvo i nepripremljenost za političku kampanju”, ocijenio je  Dragićević.

On ističe da sada ostaje da vidimo kako će Spajić da se izvuče iz ove situacije.

“Ono što je evidentno u ovom trenutku je da građani možda neće glasati za Spajića zbog toga što su iskreno za njega već zato što su zasićeni ponudom koju imamo prethodnih 30 godina”, rekao je Dragićević.

Direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac smatra da Spajić i Evropa sad ulaze u predsjedničke izbore sa hipotekom da su bili neiskreni prema svojim biračima. 

“Nismo dobili izvinjenje direktno od Milojka Spajića. Negdje provijava to da Evropa sad smatra da je za povjerenje dovoljno to što nijesu DPS. Za jedan broj građana to svakako jeste, ali mislim, ako otvarate jedan čist list i nudite partiju koja treba da predstavlja alternativu DPS-u, nije dovoljno samo da ne budete DPS”, kazao je Milovac.

On je saglasan da je Spajić ušao u trku nespreman i da je “primio seriju golova koji su  vješto iskorišćeni od strane oponenata”.

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum progres Bojana Jokić kazala je da će se pitanje izvinjenja Spajića prožimati u narednom periodu kroz cijelu kampanju.

“On će u naredna dva, tri dana biti prisiljen da nam da odgovore”, kazala je ona.

Jokić je kazala da je ne bi iznenadilo da se politika umiješa u dio vezan za Spajićevo državljanstvo koji je tražio ispis iz Spbije.

“Znajući da je Srbija olako dala Spajićeve podatke, ne bi me iznenadilo da se i u tom postupku koji je pokrenuo u Srbiji bude odugovlačilo kako bi se ta kandidatura i državljanstvo osporavali”, kazala je ona.

 S druge strane, misli da bi to bio velik rizik za državu Srbiju.

Ocjenjuje da je Evropa sad u borbi sa hijenama i da je potrebno da budu bliži istini kako ne bi razočaravali svoje biračko tijelo. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније