Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2014. 17:18 >> 17:22
6

U VAŠINGTONU

Đukanović sa Bajdenom 8.aprila

Premijer Crne Gore Milo Đukanović sastaće se 8.aprila sa potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom, saopšteno je iz američke Ambasade u Podgorici.

"Bajdenov sastanak sa Đukanovicem zakazan za 8. april. Prvobitni datum pomjeren zbog hitnog puta u Poljsku i Litvaniju", navodi se na zvaničnom Tviter nalogu američke Ambasade.

Sastanak Bajdena sa Đukanovićem, koji je bio zakazan za 19. mart u Vašingtonu, odgođen je zbog nepredviđenih hitnih događaja koji su uticali na Bajdenov kalendar, saopšteno je ranije iz Ambasade SAD u Podgorici.

Bilo je planirano da Đukanović sa visokim američkim zvaničnikom razgovara o evroatlantskim integracijama, u susret ministarskom zasjedanju NATO-a u junu, kao i Samita Alijanse u septembru u Velsu, od kojeg državni vrh očekuje poziv Crnoj Gori u Alijansu.

Sastanka Đukanovića sa Bajdenom biće prvi njegov susret sa najvišim američkim zvaničnicima nakon što se vratio na čelo vlade u decembru 2012.godine.

Razgovor sa Bajdenom dolazi nakon što je grupa od 40 američkih konresmena u pismu državnom sekretaru Džonu Keriju tražila da Crna Gora dobije poziv za članstvo na narednom Samitu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније