Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B. [ Mina ]

18. 12. 2023. 13:56 >> 13:58
Čitaj mi:

NA KONVENCIJI PARTIJE

Na čelu Preokreta Vuk Iković

Biolog Vuk Iković izabran je za novog glavnog koordinatora pokreta Preokret, saopšteno je iz te političke organizacije.

Ikovića je, kako su saopštili, izabrao koordinacioni tim, na konvenciji Preokreta koja je održana u nedjelju.

Srđan Perić, koji je predvodio listu Preokreta na posljednjim parlamentarnim izborima, nije se kandidovao za tu funkciju.

Kako je saopšteno iz Preokreta, Iković je predstavio novi vizuelni identitet tog pokreta, istakao glavne smjernice djelovanja i pozvao građane na politički aktivizam da bi Crnu Goru vodili najbolji od nas.

Iković je, kako je saopšteno, kazao da dobra politika priprema ljude za ostvarivanje vlastitih mogućnosti.

„A loša politika ih priprema na poslušnost i partijsko prilagođavanje ili ih priprema da napušte domovinu“, kazao je Iković.

On je naveo da aktivni i zabrinuti građanin koji oduzima sebi pravo da se bavi politikom, zapravo „prepušta naše društvo najgorim od nas“.

„A ako svako da onoliko koliko može, onda je napredak tu, na korak od nas jer smo usmjerili energiju ka istom cilju“, poručio je Iković.

Iz Preokreta u saopštili da je na unutrašnjim izborima izabrano šest koordinatora.

Koordinator za Program je Iković, koordinator logistike Mirza Krnić, koordinator za medije i kreativu Mirko Perović, koordinator za infrastrukturu Nemanja Draganić, koordinator za međunarodnu saradnju Fikret Kuč, dok je Perić izabran za koordinatora Savjeta Preokreta.

„Koordinacioni tim čine još i politikološkinja Andrijana Radović, pravnica Vera Banović, menadžer Darko Zarubica i građanski aktivista Dino Ramović“, saopšteno je iz Preokreta.

Perić je istakao da je Preokret uspio da stekne prepoznatljivost na političkoj sceni, podsjetivši da je na lokalnim izborima u Danilovgradu ostvaren parlamentarni statu.

„Dok je na državnim u Glavnom gradu dupliran rezultat u odnosu na lokalne izbore”, kazao je Perić.

On je kazao da cilj Preokreta za period kada je on predvodio tu listu – državni parlamentarni status – nije postignut.

Perić je, kako je saopšteno iz Preokreta, kazao da zbog toga preuzima odgovornost za izborni rezultat i zato se nije kandidovao za mjesto glavnog koordinatora.

„On će koordinirati Savjetom Preokreta i aktivno raditi na daljem razvoju ideje i organizacije Preokreta”, navodi se u saopštenju.

Na konvenciji je, kako je saopšteno, najavljen razvoj infrastrukture Preokreta koji će pratiti inovirani modeli uključivanja ljudi i osnivanje novih podružnica u gradovima Crne Gore.

„Za 12 mjeseci će biti realizovani novi unustrašnji izbori za vođstvo Preokreta sa četvrogodišnjim mandatom”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније